Înțelepciunea Cabalei și religia sunt total opuse

Întrebare: Care este diferența dintre oamenii ortodocși pentru care nu există nimic altceva decât Dumnezeu și oamenii care se angajează să studieze înțelepciunea Cabalei pentru care „Nu există altceva în afară de El?”

 Răspuns: Diferența este foarte simplă; aceste două tipuri de oameni sunt complet diferiţi. În primul rând, înțelepciunea Cabalei nu este o credință sau o religie. Se angajează în credință, dar nu obligă pe nimeni să creadă. În schimb, solicită o persoană să dezvăluie Creatorul.

O persoană religioasă spune: „Cred!”

„De ce crezi?”

„Mi s-a spus să cred și mi-a fost explicată, și așa cred ceea ce mi s-a spus.”

„Bine, asta este afacerea ta.”

Conform înțelepciunii Cabalei, pe de altă parte, credința înseamnă cunoaștere, atingere, simțire, senzație. Nu este ceea ce noi numim credință în lumea noastră, când nu știu dacă ceva este adevărat sau nu, dar îl accept și trăiesc ca și cum ar fi așa. Cine o poate dovedi? Nimeni. Este adevărat sau nu? Există tot atâtea puncte de vedere pe cât există oameni.

Prin urmare, nu există nicio legătură între înțelepciunea Cabalei și religie. Dimpotrivă, înțelepciunea Cabalei nu este complet legată de religie. Ea are ca scop doar revelația, cunoașterea și simțirea, nu lucrurile despre care ne spune cineva. Există o diferență uriașă.

Din „Fundamentele Cabalei” din KabTV, 24/11/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: