“Legaţi prin fire comune” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Legaţi prin fire comune

Totul este legat prin fire comune. Fierul provine de pe Pământ și de la stele și ne dă viață contribuind la transportarea oxigenului în sângele nostru. Bacteriile au învățat să creeze oxigen prin fotosinteză, în urmă cu aproximativ 2,5 miliarde de ani, ceea ce a permis în cele din urmă evoluția umanității. Umanitatea a evoluat de zeci de mii de ani, iar copiii de astăzi se nasc cu cunoștințele acumulate ale umanității preinstalate.

De fapt, nu există naștere sau moarte, ci un proces constant de dezvoltare a aceleiași entități, care constă în toată realitatea. Acea entitate, pe care Cabala o numeste „suflet”, conține toate proprietățile, senzațiile, experiențele și gândurile noastre.

Totul este comun. Nimic din ceea ce considerăm ca fiind „noi” nu este cu adevărat personal. În loc să luptăm pentru a ne păstra egoismul, ar trebui să ne conectăm la sufletul comun și să simțim sistemul interconectării noastre complete. Fără aceasta, ne simțim singuri, ca ființe separate și singure. Și cel mai rău dintre toate, este o percepție falsă, opusul adevăratei noastre condiții.

Într-adevăr, nu există o singură celulă, gând, dorință sau motivație care să nu ne vină de la ceilalți și să nu călătorească de la noi la întreaga umanitate și către întregul univers. Cu toții am simți asta dacă nu ar fi fost pentru egoul nostru. Egoismul, senzația de îndreptăţire, separarea și înstrăinarea de ceilalți ne împiedică să experimentăm această conectare totală. În loc de conștiința absolută a unității noastre, suntem în întuneric total, înconjurați de zidurile egoului nostru.

Dar nu ne este sortit să rămânem așa. Suntem sortiți să rupem aceste ziduri și să devenim ființe umane conștiente. Acesta este motivul pentru care ni s-a dat societatea, astfel încât să putem „exersa” conectarea între noi. Pe măsură ce ne străduim să construim legături pline de grijă între noi, încurajăm legăturile preexistente care compun realitatea, și prin asta începem să le simțim.

Adevărata înțelepciune nu provine din acumularea de cunoștințe, ci din încurajarea conexiunilor cu ceilalți, pe măsură ce informațiile de la alții curg către noi și de la noi către alții. Singura abilitate pe care ar trebui să o învățăm este măiestria de a iubi pe ceilalți și atunci toată cunoașterea lumii este în inimile și în mințile noastre. Acesta este motivul pentru care soluția pentru toate problemele noastre constă în conexiuni calde, grijă și responsabilitate reciprocă. Aceste sentimente și această atitudine ne vor oferi nu numai solidaritate socială, ci și cunoaștere și conștientizare, la care nici măcar nu putem visa atât timp cât suntem limitați de sinele nostru egoist.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: