Relația omului cu natura și cu sine

Întrebare: În clasificarea relațiilor interpersonale, principalul lucru este considerat a fi contactul dintre om și natură. Care este principiul de bază al legăturii dintre om și natura superioară?

Răspuns: Principiul este foarte simplu: omul persoană trebuie să ajungă la convergență cu natura superioară. Natura superioară sau interioară se bazează pe calitatea dăruirii, iubirii și asistenței reciproce. În acest sens, este opusul omului, care se află în iubire egoistă pentru sine. Dacă ne acordăm în mod corespunzător cu natura, atunci o vom descoperi.

Întrebare: Cum ar trebui să se raporteze omul la sine, la „eu-l” sau?

Răspuns: Ca la un anumit detector, un dispozitiv de recepție, care se află în anumite condiții și trebuie să se folosească de el însuși și de aceste condiții pentru a dezvălui esența a tot ceea ce se întâmplă, natura reală a lumii noastre.

Întrebare: De cele mai multe ori omul vorbește cu sine, poartă un dialog intern. Deși acest lucru se întâmplă în mod inconștient, există vreo modalitate de a controla despre ce ar trebui să fie acest dialog?

Răspuns: În Cabala, există o întreagă tehnică despre dialogul interior al omului cu sine, cu prietenii, cu un grup, cu lumea și cu Creatorul. În acest sens, trebuie să fim mereu în fluxul continuu de informații.

Din emisiunea KabTV „Abilități de comunicare”, 30.07.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed