Spre nivelul uman

Întrebare: Omul trebuie să aibă un anumit scop în viață, altfel nu este viață. Există o rădăcină spirituală pentru un asemenea fenomen, precum căutarea după sensul vieții?

Răspuns: Pe parcursul vieții noastre, dorințele nivelului inanimat apar treptatnîn noi, apoi ale vegetalului, animalului și într-un final, ale nivelului uman. Așa ne dezvoltăm până când ajungem la nivelul nostru personal cel mai înalt și apoi tindem spre bătrânețe și moarte. În viața fiecărei persoane, acest lucru este pur individual.

Același lucru se întâmplă în paralel cu viața societății. Pe parcursul tuturor etapelor dezvoltării umane, noi vedem că de asemenea a trecut etapele nivelelor inanimat, vegetal și animal și este acum la nivelul conștientizării umane al sensului vieții.

De regulă, noi existăm ca animalele, vrem să avem propria vizuină sau bârlog, să ne reproducem, să fim sănătoși și fericiți până în ultimele zile ale vieții și să murim în pace. O asemenea existență, când organismul are grijă doar de el însuși, este numit nivelul animal deoarece o persoană se gândește doar la burta sa, la ea însăși în mod material.

Însă recent, umanitatea a început să se ridice la alt nivel. De la nivelul animal, următorul nivel începe să apară, nivelul uman. Acest nivel nu are nicio expresie pământeană.

Dacă nivelele inanimat, vegetal și animal există în natură în expresia lor exterioară, materială, o persoană se deosebește de un animal doar în faptul că ea are propriul său sens superior, profund al vieții și ea se dezvoltă spre a-l înțelege. Cu alte cuvinte, ceea ce este în afara nivelului animalic este numit nivelul uman.

Întrebare: Cât de mulți oameni sunt angajați astăzi în căutarea după sensul vieții?

Răspuns: Eu cred că aceștia sunt câțiva indivizi în raport cu toată umanitatea, și anume, sute de mii, nimic mai mult.

De pe KabTV “Abilități de management” 7/2/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: