“Testul Americii va determina soarta sa, şi a noastră” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Testul Americii va determina soarta sa, şi a noastră

În urmă cu câteva zile, am vorbit cu Leonid Makaron studentul și prietenul meu de demult. El mi-a amintit că la scurt timp după împlinirea secolului, i-am spus că America este în declin. Nu era atât de evident atunci, dar de la criza financiară care a declanșat Marea Recesiune, a fost destul de evident. Ratele în creștere ale depresiei, epidemia de consum de substanțe, achiziționarea frenetică a armelor de foc și incidentele neîncetate de atacuri armate, iar acum boala coronavirus și protestele anti-rasism, sunt toate verigi în lanțul declinului american.

Valorile bazate pe ego, care au adus America la măreție, aduc acum dispariția ei, așa cum se întâmplă în restul lumii. Dar dacă America schimbă direcția, la fel vor face toți ceilalți.

Makaron m-a întrebat cum am știut atunci, că America este în declin. I-am spus că, pe de o parte, este un proces natural, dar, pe de altă parte, nu este bătut în cuie; acesta poate fi inversat. Toate sistemele bazate pe ego traversează același ciclu. Încep cu creștere rapidă, realizări mari, mândrie în creștere, nemăsurată, înstrăinare internă în creștere, dezintegrare socială și, în sfârșit, dispariție.

America trece prin același proces.

Dar, deoarece America este o figură atât de dominantă pe arena internațională, procesul prin care trece, afectează întreaga lume. A trecut deja prin toate etapele creșterii și este în plin declin. De la începutul secolului, procesul declinului social al Americii a devenit din ce în ce mai evident și a crescut cu o viteză crescândă. Protestele violente, jafurile și împușcăturile, elementele anarhiste care distrug orașele – și care totuși întâmpină puțină rezistență din partea forțelor de ordine – indică o deteriorare rapidă. Se simte de parcă America aleargă spre sfârșitul ciclului său de viață.

Dar dacă nu ar exista nicio speranță, nu aș scrie despre asta.

Cred că America încă se poate salva pe sine, și se poate scuti pe ea însăşi și pe noi toți, de o agonie imensă. Astăzi știm de ce se scufundă imperiile bazate pe ego. Știm că realitatea este un tot integral. Drept urmare, orice parte care nu ține cont de toată realitatea, acționează ca o celulă canceroasă, crește exploatând mediul său și, în sfârșit, își aduce singură dispariția. Imperiile trecutului bazate pe ego-uri au crescut ca niște tumori și au murit ca niște tumori. America a evoluat către măreție în același mod, dar încă nu este moartă. Atât timp cât oamenii pot comunica, se pot conecta. Dacă se conectează, se vor muta de la o societate bazată pe ego către o societate integrală, care are grijă în egală măsură de toți membrii săi și pot servi ca exemplu pentru restul lumii, care în prezent se bazează doar pe modelul bazat pe ego.

Fiind cea mai dominantă națiune de pe Pământ, o astfel de schimbare în America ar impregna întreaga lume cu un nou spirit. Acesta va legitima astfel de valori cum ar fi dăruirea, grija și răspunderea, iar alte țări îl vor urma.

Se spune că atunci când Wall Street strănută, restul piețelor bursiere din lume răcesc. Același lucru este valabil și pentru valorile sociale. Materialismul și consumismul american au adus lumea în furtună. Acum este timpul să administrăm antidotul. Valorile bazate pe ego-uri, care au adus America la măreție, aduc acum dispariția ei, așa cum se întâmplă în restul lumii. Dar dacă America schimbă direcția, la fel vor face toți ceilalți.

Pentru a face asta, America trebuie să facă ceea ce face America cel mai bine: să organizeze lupta pentru grijă. Guvernul federal, guvernele de stat și autoritățile locale trebuie să participe la un efort cuprinzător, pentru a promova responsabilitatea reciprocă și importanța plasării societății americane în ansamblu, deasupra facțiunilor din ea. America are de ce să fie mândră. Faptul că oamenii pot protesta atât de deschis este de la sine o mărturie a deschiderii societății americane și a capacității sale de a accepta diversitatea. Într-o țară cu adevărat rasistă, nu ați putea vorbi despre rasism; ați fi închis pentru asta.

Astăzi, este testată rezistența societății americane.

Dacă fiecare facțiune își va lua propria direcție, această mare societate se va destrăma. Acum este timpul să se consolideze identitatea americană colectivă, ceea ce va oferi țării forța structurală pentru a face faţă vremurilor viitoare furtunoase.

Țara va trebui să se canalizeze spre zecile de milioane de oameni care nu au venituri și nu vor avea venituri în viitorul apropiat.

Va trebui să-i învețe cum să devină „muncitori pentru societate”, acolo unde își dedică timpul pentru consolidarea unității națiunii, mai presus de toate culorile, rasele și credințele. Și, în timp ce persoanele care au locuri de muncă se preocupă de susținerea țării, cei care sunt în prezent fără locuri de muncă se vor preocupa de fericirea țării. Dacă acest lucru va fi realizat, va fi cea mai mare împlinire din istoria umanității. Aceasta va împinge lumea spre o nouă eră, în care națiunile și țările vor satisface nevoile celuilalt, mai degrabă decât să se aventureze să le controleze, iar întreaga planetă va reuşi și va prospera, așa cum, cu adevărat poate.

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed