Toți într-o barcă

De la o zi la alta situația se înrăutățește peste tot în lume. Asta indică faptul că umanitatea nu se mișcă în direcția corectă și nu își îndulcește condiția.

În loc să urmeze calea luminii dorită în ochii creației și ai Creatorului, umanitatea, din cauza lipsei înțelegerii a ceea ce se întâmplă și a ceea ce trebuie să fie făcut, urmează calea suferinței, dezvoltarea naturală a evenimentelor, adică sub presiunea forțelor care ne obligă să avansăm. Așa că urmăm acea cale ca și cum nu este altă alegere.

Nu poate fi spus că este o conștientizare reală a răului, dar este clar că starea este rea și că ar putea să nu mai poată fi corectată ci doar se va deteriora tot mai mult. Criza afectează pe toată lumea, atât muncitorii obișnuiți cât și managerii. Mulți deja înțeleg că acesta nu este doar un virus ci un fenomen care ne va schimba întreaga viață. Asta devine mai evident în fiecare zi.

În același timp oamenii tot speră că dacă se găsește repede un leac pentru coronavirus, vor putea să se întoarcă la vechea lor viață. Nu înțeleg că virusul nu lovește sănătatea noastră ci mult mai adânc. Natura a început un tratament global pentru umanitate. Nu caută să ne limiteze la casele noastre și să ne distanțeze la doi metrii unul de celălalt, interzicându-ne să comunicăm, să sărbătorim nunțile împreună, să stăm cu prietenii într-un restaurant.

Natura a avut o intenție complet diferită: a vrut să ne ofere loc, spațiu liber, timp și oportunitatea să înțelegem și să simțim de ce s-au făcut toate acestea, cu ce scop. Asta nu este doar o epidemie ci un fenomen superior, integral, global și special. Este dificil să-l înțelegem imediat, însă umanitatea deja se apropie de asta.

Loviturile sunt cea mai sigura cale de a ajunge în mințile și inimile noastre și să ne facă să fim conștienți de condiția noastră. Noi trebuie să încercăm să explicăm oamenilor de ce natura ne face asta. Natura este un mecanism integral, global care acționează asupra noastră și gradual ne avansează pe parcursul căii evoluției, adică programul creației. Noi ne dezvoltăm în conformitate cu un plan superior.

Știința Cabala ne explică ce fel de program este și prin ce pași trebuie să trecem. Este imposibil să scăpăm de acest program. Voi puteți să schimbați doar metoda progresului nostru spre unificare, scopul dezvoltării, de la rău la bine.

În același fel, în creșterea copiilor, dacă un copil ascultă de părinții lui atunci el este tratat bine și dacă nu vrea să asculte atunci tu trebuie să pui presiune pe el și chiar să îl pedepsești. Este spus că “cine cruță nuiaua își urăște fiul” (Proverbe 13:24). Scopul este deja subliniat de la început și noi trebuie să ajungem la el.

În curând vom rămâne fără bani, fără mâncare. Cu cât explicăm mai curând adevăratul motiv cu atât mai puține lovituri vom primi, care sunt menite să ducă o persoană la o ordine nouă, corectă a vieții.

Nu putem să așteptăm ca acest lucru să fie făcut prin forțele naturii care ne bat și par lipsite de compasiune și sentimente. Ele nu vin după ce nu am ascultat de avertizările naturii și nu am făcut un efort să mergem pe o cale bună.

Este necesar să explicăm la toată lumea că nu este o epidemie sau un virus care este de vină. Este pur și simplu o forță care acționează foarte aspru și este forțată să pună presiune pe noi ca un părinte asupra unui copil neastâmpărat. Noi trebuie să ne dezvoltăm, nicio îndoială în legătură cu asta.

Însă noi putem să alegem o cale bună, ușoară, frumoasă și rapidă dacă ne direcționăm inimile și mințile spre scopul la care ne conduce natura: la unificarea noastră și la organizarea vieții aici pe acest pământ într-o formă simplă și bună. Pe partea materială tu trebuie să păstrezi ce este necesar. Principalul lucru este să te direcționezi pe tine însuti spre dezvoltarea spirituală, adică spre conexiunea de la inimă la inimă.

Oamenii se simt mai nefericiți de la o zi la alta deoarece ei nu pot vedea imaginea viitorului la care ne conduce natura. Ei cred că este doar o boală și că într-o zi își vor reveni. Haideți să cheltuim bani pe ea, unii se vor îmbolnăvii, alții chiar vor muri, dar într-un final epidemia se va încheia și noi ne vom întoarce la viața normală.

Fiecare țară se luptă să se întoarcă la viața sa obișnuită. Fiecare politician ne convinge că el are o soluție ca mâine să ne întoarcem la calea veche. Acest lucru este cunoscut și dorit de toată lumea deoarece noi înțelegem cum să trăim în el.

Dar este imposibil de inversat procesul evoluției. Vedem din istorie că trecem de la o stare la alta și mergem mai departe la următoarele etape. Acum natura ne cere să mergem la o nouă etapă unde umanitatea trebuie să devină apropiată unul cu altul în mod simțit. În plus, trebuie să avem grijă de casa noastră, de planeta noastră și împreună să avem grijă de viitorul nostru.

Până la urmă, în asta, depindem cu toți unul de celălalt. Nu putem să facem distincții între oameni, țări, trebuie să ne gândim la starea globală.

Lasă pe fiecare din noi să fie un egoist care se gândește doar la el însuși, căruia nu îi pasă de nimeni altcineva în lume, dar dacă vrem să supraviețuim, trebuie să ne gândim la toată lumea. Până la urmă suntem toți într-o barcă.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 8/19/20, Scrierile lui Baal HaSulam, “Arvut (Garanția reciprocă)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: