Eu sunt una cu aceasta lume

Baal HaSulam, „Introducere la Cartea Zohar,” punctul 68: Nu fi surprins de faptul că acţiunile unei persoane aduc ridicarea sau căderea întregii lumi, pentru că este o lege de neclintit că generalul şi particularul sunt la fel de egale ca două boabe de mazăre într-o păstaie. Şi tot ceea ce se aplică la general, se aplică și la particular. În plus, părţile fac ceea ce se găseşte în întreg, pentru că generalul poate apărea numai după apariţia părtilor în el, în funcţie de cantitatea şi calitatea părților. Evident, valoarea actului unei părți ridică sau declină întregul.

Din percepţia realităţii ştim că lumea pe care o văd sunt eu însumi şi că vasul meu spiritual este divizat, sfărâmat, şi îndepărtat de mine în simţurile mele şi în recunoaşterea mea şi este răspândit în direcţii diferite. Nu există nicio lume, totul sunt eu. Dacă colectez părţile sale şi le aduc mai aproape una de alta la toate nivelurile: natura minerală, vegetală, animală si vorbitoare; dacă le conectez într-un sistem general integral, în care sunt conectate în întreagă reciprocitate, atunci conexiunea lor reciprocă, interdependenţa reciprocă, integrarea reciprocă, îmi permit să descopăr în aceeaşi măsură forţa care unește şi care le ţine în viaţă şi curenţii care curg între aceste organe.

Un doctor care implantează un organ, atașează diferite organe într-un corp şi ele se conectează la sistemele generale. În acelaşi fel şi eu, în măsura în care creez conexiuni noi, simt forţa superioară care curge între părţile mele şi care le aduce viata. Încep să simt ce este Creatorul prin vitalitatea corpului, în conformitate cu principiul „din acţiunile tale, te vom şti.” El este descoperit treptat în corpul meu corectat, până când sunt corectat în întregime şi ajung la adeziune deplină cu El .

Prin corectarea mea cu privire la întreaga lume, chem corecţia generală a lumii, desigur. Deoarece, în cele din urmă, eu şi lumea suntem la fel.

Întrebarea este de ce nu ar trebui ca toți ceilalți doar să aştepte, dacă eu corectez deja lumea? De ce ar trebui să ne conectăm cu toții şi să participăm la proces?

Ideea este că totul depinde numai de integrarea reciprocă a vaselor (dorinţelor), care se ajuta reciproc, aşa cum se spune: „Fiecare om ar trebui să-și ajute fratele.” Mă conectez cu alţii şi alţii se conectează cu mine şi noi toți ne conectăm cu Cabalistii din generaţiile anterioare şi cu cei care nu au ajuns încă la dorinţa de a fi corectați şi de a se conecta. Dacă ne pasă în mod activ de toţi, dacă vom acţiona cu privire la superior şi la inferior, dacă suntem egali, aşa cum ar trebui să fie între prieteni, atunci fiecare își va corecta întreaga sa lume.

Tu nu poți corecta ceea ce eu corectez şi ceea ce tu corectezi, altul nu poate corecta. Dar acest lucru nu anulează principiul de bază în conformitate cu care, prin corectarea ei însăşi, o persoană corectează întreaga lume. Fiecare om are propria sa lume şi prin conectarea cu alţii, trec Lumina către ei prin mine, ca un vas de sânge, în căi posibile diferite şi în sisteme diferite de conectare. Nimeni nu o va face pentru mine.

Dimpotrivă, dacă o persoană corectează lumea, asta o obligă şi o aduce la corectare. Astfel, diseminarea la scară largă, ne ajută să ne corectăm în conformitate cu acelaşi motiv: O persoană şi lumea sunt acelaşi lucru. Deci nu trebuie să abandonezi corecţia lumii ca întreg. Baal HaSulam spune că, cu cât mai mult o persoana avansează, cu cât mai mare şi mai sus este, cu atât preocuparea sa pentru lume este mai mare şi mai largă. Întâi este familia, apoi oraşul, apoi statul, iar în cele din urmă, ea îmbrăţişează întreaga lume şi este imposibil de evitat asta.

Din partea a 4-a a Lectiei zilnice de Cabala, 07/08/12,  „Introducere la Cartea Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: