Unitatea este un minunat remediu împotriva antisemitismului

După oribilul holocaust al evreilor din Europa, am crezut cu toții că nu se va reproduce niciodată, pentru că în lumea modernă deschisă există un loc pentru fiecare națiune, inclusiv a noastră. Dar, vedem cu această tendință amenințătoare reapare, antisemitismul mondial.

Acest fenomen este prost înțeles în generația noastră luminată, când toată lumea poate avea acces liber la toate universitățile și toată lumea se poate angaja în tot ceea ce dorește: afaceri, știință, tehnologie și cultură. Dar, de fapt, reprezentanții intelectuali, dezvoltați de fiecare națiune, oameni de știință și oameni de cultură sunt cei mai mari antisemiți.

Un nou val de ură al poporului evreu începe din nou în interior, din profunzimea generațiilor, și are un caracter irațional. Mai mult, acest val este atât de mare și de puternic, atât de larg și cuprinzător, că este imposibil să se mai ascundă. El nu încetează să crească zi de zi.

Va continua, fără nici o îndoială, să se dezvolte. Singura metodă pentru a corecta această situație o reprezintă aceleași mijloace pe care Avraam le-a descoperit în timpul său: unitatea dintre noi. Poporul evreu trebuie să simtă că este unul. Din momentul în care vom începe să avansăm spre unitate, vom influența toate țările care ne înconjoară. Brusc, vor simți necesitatea de a se uni, de asemenea, și vor începe să se unească automat și ne vor urma ca o umbră. Vom vedea imediat o schimbare în atitudinea lor în ceea ce ne privește.

Pentru că există un motiv în credința antisemitismului, ei cred că vom controla și vom conduce lumea și că toate problemele există din cauza noastră. În plus, ei simt, de asemenea, că depind de noi, ceea ce este adevărat. Astăzi, există un singur mijloc pentru a împiedica cursul tragic al avenimentelor: să ne unim. Antisemitismul inundă străzile și nu vom fi în măsură să ne ascundem, cum s-a produs deja în istoria noastră.

Trebuie să acționăm doar în funcție de metoda pe care natura ne-a pregătit-o. Doar prin unitatea între noi vom găsi pacea și, în același timp, vom aduce lumii forța de bunătate de care are nevoie în prezent, în această stare de criză mondială.

Din ”Scurte povestiri”, kab.tv, 24.10.2014

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: