125 trepte ale garantiei reciproce

Intrebare: Cum poate fi folosita garantia reciproca ca si coeficient intr-o formula? Este posibil sa masori relatiile interumane: 50% sau 75%  garantie reciproca?

Raspuns: Binenteles ca relatiile pot fi masurate: exista 125 trepte ale garantiei reciproce (aceleasi 125 grade de care ati mai auzit). Orice poate fi masurat precis datorita felului in care o persoana se raporteaza la cei din jur, fiecare suflet este compus din Rosh-Toch-Sof (cap, partile interioare ale corpului si brate), iar aici sunt parti pe care le limiteaza si parti pe care le foloseste partial, pe jumatate sau sfert.

Nu exista nici o problema in a masura garantia reciproca in spiritualitate – corespunde gradului tau. Iar tu intrebi cum ar trebui sa evaluam garantia reciproca in economia lumii noastre? Garantia reciproca nu este si nu poate exista in lumea noastra. Primul grad al garantiei reciproce este gradul spiritual. Acum ne aflam intr-o perioada de tranzitie numita „timpul de pregatire” pentru intrarea in lumea spirituala. Cand spun ca garantia reciproca trebuie introdusa ca si un coeficient intr-o formula economica, inseamna ca intreaga problema cu spargerea si criza pe care o experimentam acum este datorita faptului ca ne lipseste un parametru pentru un grad mai inalt. Si cand il obtinem, obtinem pacea, implinirea, echilibrul pentru o anumita perioada.

Iar de fiecare data vom simti ca si cum ne-am fi pierdut echilibrul – lipsa garantiei reciproce si a stabilitatii economice. Asta se va intampla la fiecare nou grad, pana cand fiecare persoana va avea suficient pentru a trai, ceea ce va determina singur.

In acelasi timp, fiecare persoana va da maximum in masura abilitatilor sale, si va determina de asemenea singur acest maxim. In acest fel se va corecta totul.

Dar daca persoana nu a atins inca acest stadiu, dorintele cu care nu poate inca lucra sunt pazite. Iar aceasta protectie nu este impusa prin propriile forte deoarece el nu este capabil inca de asta; este impusa de mediu, care il preseaza. Baal HaSulam explica ca societatea viitorului va evalua cat de mult are nevoie fiecare persoana si la fel, sa ii incurajeze dandu-le medalii, influentand oamenii prin incurajari sau judecandu-i.
Din Lectia zilnica de Cabala 10/2/2011, Shamati #219

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: