Aceasta este eliberarea din sclavie, nu şomaj

Avem nevoie de o schimbare foarte mare, o adevărată revoluţie interioară, precum şi de o transformare externa, o organizare absolut nouă a societăţii umane. Vom avea nevoie sa trecem prin ea, fie într-o manieră forţată, sub presiune şi lipsă de speranţă, fie vom înţelege unde ne indreptam şi că nu avem nici o altă alegere, înainte sa fim obligaţi s-o facem.

La urma urmei, nu avem de-a face cu oameni fara loc de munca. Avem de-a face cu oameni care nu au nevoie sa faca munca inutila, toti împreună şi fiecare în parte. Pe lângă necesităţile vieţii pe care avem nevoie sa le asiguram pentru noi înşine, orice altceva ar trebui să fie dedicat scopului existenţei noastre.

 Aceasta este întrebarea esenţială: Pentru ce traim? Acum ocupa centrul atenţiei. Toată viaţa noastră va fi organizata în conformitate cu această problema principală şi vom dedica cea mai mare parte a timpului nostru acesteia, în afară de a face lucrurile esenţiale pentru asigurarea existenţei noastre.

Cu alte cuvinte, problema nu este cum să păstrez ocupati oamenii concediati. Avem nevoie sa vedem lumea într-o stare opusă. Deci, abordarea noastră la aceasta problema trebuie să se schimbe complet. Totul din trecut se va destrăma. Noi ar trebui să începem să construim un mediu, toate organizaţiile, structurile, şi relaţiile umane într-un alt mod.

Când mă întâlnesc cu un prieten, nu ar mai trebui sa-l întreb unde lucreaza, referindu-ma la stapanul căruia îi aparţine, cum ar fi o mare companie, o bancă, un garaj, sau orice alt loc unde isi petrece intreaga lui zi muncind. Munca cuiva nu va mai fi la fel de importanta. Munca va deveni o simpla necesitate pentru furnizarea nevoilor societăţii. Omul isi va dedica cateva ore pe zi pentru asta şi va primi tot ce are nevoie, la fel ca oricine altcineva. Acest lucru este cu condiţia ca el va avansa şi-si va umple orele principale din timpul sau cu obtinerea unui scop care este demn pentru om.

În schimb, l-aş întreba unde studiaza, în ce grup şi la ce nivel. L-as trata ca pe o persoană, nu ca pe un sclav al stapanului pe care îl serveşte. Mai întâi de toate, avem nevoie sa dezvoltam această noţiune, să adoptam această viitoare imagine şi tranziţia de la starea actuală la starea pe care am pictat-o pe scurt.

 Acest lucru va necesita o foarte puternica rasucire în percepţie, senzaţie şi atitudine. Trebuie să ne schimbam din interior, iar acest lucru nu va fi uşor. Trebuie sa distrugem modul nostru de gândire anterior şi inima noastra. Nu poate fi o reformare mai mare şi mai importantă decât aceasta pentru o persoană obisnuita care traieste în această lume, deoarece aceasta se referă la esenţa vieţii.

Ea determină cu ce se trezeste o persoană, cu ce se duce la culcare, cum isi petrece intreaga sa zi, ce face, modul in care societatea îl tratează, ce trebuie să facă în raport cu fiecare persoană şi cum să dezvolte sistemele de educaţie şi creştere. Toate acestea trebuie să se schimbe.

Trebuie să ne imaginăm această imagine viitoare şi să înţelegem care sunt primele schimbări pe care trebuie să le facem, în conformitate cu aceasta. Chiar dacă lumea nu înţelege încă acest lucru, acesta este viitorul. Orice pas pe care il facem acum, chiar şi cei foarte iniţiali, vor conduce în această direcţie.

Acest lucru este similar cu modul în care un copil mic nu înţelege de ce a aterizat intr-o îngrijire zilnica unde va fi educat şi crescut cu scopul de a fi trimis la o şcoală. În acelaşi fel, oamenii nu trebuie sa stie despre toate schimbările globale care ii aşteaptă astăzi. Treptat, pe masura ce fac primii pasi şi se schimba, vor putea vedea un pic mai departe şi înţeleg mai bine şi le acceptă ca dezirabile.

Obiectivul nostru este de a dezvolta un sistem de învăţământ unde o persoană se va schimba în direcţia unei noi stari pe care ea trebuie s-o atingă, în orice caz. Cu cat este mai activa în acest proces propus, cu atat mai line şi mai uşoare vor fi schimbarile.

Este clar că ea nu va fi capabila sa se schimbe într-o clipă şi să devină o persoană nouă, sarind de la o stare la alta. Acest lucru necesită o adevărată şi foarte dificila revoluţie interioara. Cu toate acestea, avem nevoie sa propunem un proces de dezvoltare in care persoana se va schimba treptat, în direcţia lumii noi, fără a avea o înţelegere completă a ceea ce se întâmplă cu ea de-a lungul drumului.

Treptat, timpul pe care il petrecem muncind şi valorile cu care ne-am obişnuit, nu vor fi singurele lucruri care sa se schimbe. In timpul orelor dedicate pentru studiu şi unitate, o persoana va incepe sa se construiasca, pregătindu-se pentru noua lume, astfel încât mintea şi inima sa vor deveni „umane”, în locul mintii şi inimii actuale de sclav.

Din Discutia „Lecţii despre Lumea Nouă”,  01/12/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed