„Care este scopul vietii?” (Quora)

Michael Laitman, în Quora: „Care este scopul vieții?”

Scopul vieții este de a atinge starea cea mai înaltă și mai exaltată pe care ne-a pregătit-o natura: să ne înălțăm deasupra sinelui nostru egoist înnăscut și să câștigăm o înțelegere clară, percepție și senzație a motivului pentru care existăm noi și natura pe toate nivelurile sale, mineral, vegetal , animal și uman.

Mai mult, scopul vieții nu poate fi forțat sau arătat nimănui, în mod similar cu modul în care nu putem dovedi legile matematice pisicilor. În schimb, fiecare persoană trebuie să descopere scopul vieții pentru sine: să se ridice în percepție și senzație până când obține o viziune și un sentiment complet al realității.

Ascensiunea deasupra naturii noastre egoiste înnăscute la descoperirea integrității naturii este cel mai deplin sens al devenirii unei ființe umane. În ebraică, cuvântul pentru „om” este „Adam”, care provine din sintagma „Adameh le Elyon” („similar cu cel mai înalt”), ceea ce înseamnă că, dacă ne ridicăm deasupra percepției noastre egoiste înguste și atingem un întreg percepția realității, ne îndeplinim rolul de a deveni „om” în sensul deplin al termenului.

În principiu, există două forțe în natură: primirea (egoismul, negativismul) și dăruirea (altruismul, pozitivismul). Suntem născuți și crescuți numai prin forța de primire, care este exprimată în noi ca egoism: dorința de a ne bucura în detrimentul oricărui lucru sau al oricui din afara lui.

Egoismul nostru se dezvoltă și crește de-a lungul multor generații, de la o mică dorință de a primi plăcere, care nu cere altceva decât nevoile de supraviețuire de bază – hrană, sex, familie și adăpost – la un ego mai mare care necesită împlinire din nenumăratele conexiuni sociale – bani, bogăție, onoare, respect, faimă, control, putere și cunoaștere. În epoca noastră, am ajuns la un punct de tranziție semnificativ, unic, în care dezvoltarea noastră egoistă a atins un impas, adică estedin ce în ce mai greu să ne simțim împliniți din căutările egoiste, ceea ce dă naștere, de asemenea, la o mulțime de atitudini negative în societate. Oamenii își scot din ce în ce mai mult la suprafaţă nemulțumirea unuia faţă de celălalt, ducând la polarizare și ură în creștere în întreaga societate.

Egoismul suprasolicitat de astăzi, indică astfel calea către nevoia de a atrage o forță opusă, pozitivă și altruistă pentru a crea relații echilibrate între noi și natură.

Atât egoismul nostru înnăscut, cât și forța altruistă pozitivă, provin din natură, iar scopul vieții este acela de a ne apleca pentru a atrage forța altruistă pozitivă a naturii deasupra celei egoiste, pentru a trăi în echilibru și armonie cu natura.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: