Nu prin minte ci prin sentimente

Întrebare: Unele studii spun că, creierul nostru percepe orice informație nouă ca stres. Trebuie să se adapteze la această informație. Există vreo tehnică pentru ajustare fără efort? Cum putem ajuta o persoană să asimileze cunoștințe noi ca fiind ale sale?

Răspuns: Numai cu ajutorul mediului! Dacă mediul împinge o persoană să facă acest lucru, îl motivează într-un fel, atunci va fi mai ușor și mai interesant pentru el.

Întrebare: Mediul dă importanța, acest lucru este clar. Totuși, pe lângă asta, există tehnici pentru o percepție mai reușită a informațiilor?

Răspuns: Doar dacă o persoană absoarbe informația nu numai prin creier, ci și prin inimă, prin toate canalele sale de percepție. Acest lucru este dezvăluit în grup, în cursul studiului în mediul corect.

Întrebare: Oamenii de știință spun că un cuvânt necunoscut poate bloca percepția informației timp de câteva secunde. Astfel, următoarele cuvinte pe care o persoană le aude, pur și simplu nu sunt percepute.

Ce poți recomanda? De cele mai multe ori nu simțim legile lumii integrale. Aceasta este ca o informație nouă.

Răspuns: Există un număr destul de mare de tehnici construite pe combinarea dezvoltării individului și dezvoltarea unui grup până la întreaga umanitate. Însă, aceasta este o știință independentă.

Întrebare: Cum predai? Să spunem că există sfaturi simple: vorbește rar, cu pauze, dă câteva exemple, găsește similarități și dă definiții. Încurajează întrebările, deoarece alți studenți se pot conecta la ele. Memorează termenii astfel încât să existe o asociere corectă cu aceștia. Ce altceva ar putea fi?

Răspuns: Este adevărat, dar acest lucru nu este suficient deoarece aceste metode nu spun nimic despre percepția colectivă. Cu toate acestea, ne străduim să creștem percepția, să o ducem la nivelul următor, astfel încât să devină una colectivă.

Aici avem nevoie de o metodă complet diferită atunci când o persoană nu încearcă să înțeleagă și să absoarbă materialul în mintea sa, dar vrea să se conecteze cu alții prin sentimente și percepe materialul în aceste sentimente comune. Nu are aproape nimic de-a face cu mintea. Totuși, materialul care este perceput este material cognitiv.

Din „ Management Skills” de la KabTV, 24.07.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: