Omul într-o lume interconectată, partea 3

Umanitatea este un organism simplu

Întrebare: Noi trăim într-o lume interconectată, iar această conexiune se manifestă pe sine pe toate nivelele. Toată lumea cunoaște asemenea fenomene precum efectul fluturelui, efectul domino, inteligența colectivă, înțelepciunea mulțimii, etc.

Există chiar și o disciplină numită “crowdsourcing” care folosește înțelepciunea mulțimii pentru a rezolva tot felul de probleme. Ea definește acea interconexiunea ca o stare de responsabilitate reciprocă, dependență a unuia față de celălalt de cineva sau de ceva, o relație în care nicio parte nu poate face fără cealaltă.

În Cabala, această lege a garanției reciproce a fost descrisă acum 3000 de ani. Ce este această lege?

Răspuns: Garanția reciprocă (Arvut) este atunci când noi toți reprezentăm un sistem integrat unificat.

Noi nu vorbim încă despre toți oamenii de pe pământ, dar, în principiu, natura ne mișcă să realizăm că suntem interconectați pe deplin integral. Așadar noi trebuie să ne schimbăm atitudinea unul fața de celălalt, în atenția și sprijinul nostru reciproc, astfel încât suntem un singur organism absolut unit. Un corp!

Asta înseamnă că la fel cum eu am grijă de corpul meu și instinctiv doresc ce-i mai bun pentru el, eu trebuie să iau parte la fel în natură și să mă strădui pentru toată lumea ca să ajungă la același nivel.

De pe KabTV “Era post-coronavirusului” 4/16/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed