“Statele Dezbinate ale Americii astăzi” (Newsmax)

Articolul meu pe Newsmax: “Statele dezbinate ale Americii astăzi

Amara diviziune politică a Americii afectează relațiile personale. În timp ce o jumătate a națiunii sărbătorește exuberant, cealaltă jumătate este deprimată și frustrată de chestiunile de fraudă din procesul electoral. Fracturile din perspectivele asupra conducerii, direcției și viziunii națiunii s-au adâncit și provoacă separarea socială în două tabere opuse.

Va fi posibil să găsim un punct comun în circumstanțele actuale? Cu siguranță este posibil, deoarece nu avem altă alternativă. Este o chestiune de importanță existențială.

Un sondaj recent realizat de un institut de cercetare independent a arătat că 8 din 10 republicani cred că Partidul Democrat a fost preluat de socialiști, în timp ce 8 din 10 democrați cred că Partidul Republican a fost preluat de rasiști. Ambele părți, fiecare din perspectiva proprie, consideră că valorile de bază și caracterul națiunii nu doar sunt în joc, ci sunt în pericol.

Prietenii s-au distanţat, ca urmare a diferențelor politice. La fel s-a întâmplat și în familiile ai căror membri au opinii opuse despre care candidat și partid are cele mai potrivite calități și politici, pentru a ocupa cel mai înalt birou din SUA. Cursa prezidențială din 2020 arată că opiniile despre cine este mai potrivit pentru a deveni nu numai comandantul șef, ci așa-numitul „lider al lumii libere”, au distrus chiar și relații puternice de zeci de ani.

Astfel de semne de eroziune în relațiile personale precum acestea au fost identificate într-un sondaj efectuat de Centrul de Cercetare Pewînainte de alegeri. Sondajul a arătat că majoritatea alegătorilor lui Trump și Biden au declarat că au „doar câțiva” sau „niciun prieten”, care au susținut candidatul celuilalt partid politic.

Deși este adevărat că mediul nostru ne influențează opiniile și deciziile, adânc, în interior, fiecare persoană se naște cu tendințe și preferințe specifice. De la naștere ne înclinăm prin natură către o parte anume, fie la stânga, fie la dreapta. Omenirea a fost creată cu această împărțire simetrică naturală, în care fiecare parte crede din toată inima că perspectiva ei este cea corectă și cealaltă parte greșeşte total.

Pe scurt, nu există o singură idee în lume potrivită pentru a conecta fiecare persoană. Adevărul comun poate fi găsit doar în mijlocul opusului.

Așa cum Pământul are un Pol Nord și un Pol Sud, natura împarte oamenii în două tabere egale (așa cum vedem acum în SUA, de exemplu) pentru un scop. Atât stânga cât și dreapta se vor consolida în pozițiile lor opuse. De ce? Pentru că această polaritate dintre dreapta și stânga va dezvălui în cele din urmă americanilor necesitatea de a-și construi împreună viitorul comun, nevoia de a descoperi calea dintre cei doi poli, care să le permită tuturor să prospere.

Pozițiile contrastante vor dezvălui împreună un numitor comun, care nu există acum. Într-adevăr, rădăcina întregii realități va fi dezvăluită – o forță capabilă să echilibreze părțile opuse, pentru a deschide spațiul pentru o coexistență pașnică.

Toate formele posibile ale realităţii ar trebui să le completeze reciproc pe celelalte, mai degrabă decât să le șteargă. Împlinirea pentru toți este posibilă numai în mijloc, care apare între contrarii. Dacă oamenii înțeleg că avansarea generală a tuturor este posibilă numai în această „linie de mijloc” sau în mijloc, aceștia își vor percepe adversarii în mod diferit.

Dacă văd că fiecare întâmplare negativă și pozitivă se întâmplă numai pentru a mă propulsa spre un scop mai înalt, voi trata ambele părți cu respect egal, așa cum au scris înțelepții, „dragostea va acoperi toate nelegiuirile” (Proverbe 10:12). Reconcilierea în starea actuală de opoziție politică poate fi găsită în descoperirea unui „punct dulce” comun, pentru beneficiul reciproc, în care nimeni nu renunță, dar toată lumea cedează, pentru a realiza idealul comun al unei națiuni înfloritoare și a unei societăți armonioase.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed