“Trezind noul vis american” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Trezind noul vis american

Muncește din greu, iar visele tale de succes și prosperitate te vor răplăti. Acesta a fost etosul Visului American, o credință că cerul era limita, indiferent de origine sau de fond. Dar lăcomia politică, socială și economică a redus calea spre succes pentru cetățeanul obișnuit, iar pandemia actuală a accelerat, fără îndoială, scăderea acestuia. Recuperarea oportunității personale pentru fiecare american va depinde de regândirea și restructurarea căii spre succes, bazată pe principiile iubirii și coeziunii, mai presus de toate diferențele. Acest lucru va asigura ca un vis de durată să fie la îndemâna fiecărui american.

Este timpul pentru o nouă mentalitate. În loc să vedem prăbușirea unui vechi mod de viață, putem recunoaște acest lucru ca o nouă eră a oportunității.

Reînnoirea industrială și ocuparea forței de muncă pe scară largă cauzată de cel de-al Doilea Război Mondial – atât în forțele militare în sine, cât și în industriile care le-au susținut – au scos o dată pentru totdeauna SUA din Marea Depresiune și a devenit după război o superputere care a dominat arena politică internațională, devenind un simbol al succesului și al puterii.

Valorile americane ale libertății de exprimare, capitalismului și democrației au stabilit standardul în Occident, iar SUA au devenit liderul incontestabil al lumii libere. Timp de zeci de ani, Statele Unite și-au deschis porțile către imigranți ambițioși și muncitori, care au făcut ca America să crească.

Spre deosebire de Germania, Franța sau Spania, America a fost o națiune de imigranți întreprinzători, o reuniune de indivizi dornici de oportunitatea de a-și urmări visele în spiritul aventuros al capitalismului. Și acum, ca în orice proces natural, urmărirea capitalistă nestăpânită a succesului personal și-a atins vârful și a început să scadă. Epidemia COVID-19 nu face decât să grăbească procesul.

Declinul capitalismului este o tendință globală, dar din cauza faptului că Statele Unite au fost liderul acestei mișcări, slăbirea și căderea lor se vor resimți mai întâi acolo, iar restul lumii le vor urma curând.

Este timpul să visăm măreţ la conexiunea umană

De-a lungul istoriei, am trecut de la o stare a societății umane la alta. Acum trebuie să trecem la o nouă eră, la o nouă structură socială. Nu o înțelegem sau nu o dorim, dar natura ne obligă să ne schimbăm.

Este timpul pentru o nouă mentalitate. În loc să vedem prăbușirea unui vechi mod de viață, putem recunoaște acest lucru ca o nouă eră a oportunității. La fel ca un copil care crește și trece de la copilărie la adolescență și la vârsta adultă, omenirea a crescut de-a lungul istoriei, de la o epocă a societății umane la alta. Acum, umanitatea este în pragul unei crize care va duce la o structură socială cu totul nouă, în frunte cu America.

Lumea și-a schimbat direcția, iar pentru a-şi asigura supraviețuirea, umanitatea va trebui să stabilească acum un nou sistem de ordine socială, în care fiecare persoană primește ceea ce are nevoie pentru existență și dedică restul energiei cuiva în beneficiul tuturor. Nu există altă direcție de mers, nici un alt hotar de depăşit. Lumea trebuie să taie legăturile cu trecutul și să se reinventeze.

Noul ideal, noul și îmbunătățitul Vis american, nu va fi un vis doar pentru americani sau pentru oricare altă națiune individuală. Va fi un vis global pentru întreaga lume. Un nou spirit va curge prin umanitate, făcând clar că nu putem continua să trăim ca înainte și că trebuie să punem capăt egoismului nostru nemărginit. A sosit un nou moment și trebuie să începem cu un nou tip de relații în fiecare domeniu al implicării umane.

America ar putea demonstra prima această schimbare, deși acum pare puțin probabil să se întâmple asta fără probleme.

Dacă americanii plasează valorile unității și considerării altora, deasupra urmăririi banilor și a controlului, pe care le-a apreciat vechiul capitalism mondial, schimbarea se va produce rapid și fără probleme.

Aceste valori nobile pot părea un vis îndepărtat, complet invizibil la orizont în momentul de față, dar sunt destinate să le atingem, fie fără durere, fie prin mari suferințe. Dacă va fi pusă în aplicare o campanie educațională pentru a sensibiliza publicul și a învăța oamenii cum să organizeze și să construiască o societate bazată pe responsabilitate reciprocă, tranziția va avea succes și va fi uşoară. Acest nou vis este despre o conștiință colectivă diferită, care reconfigurează relațiile socio-economice de la exploatare la consideraţie.

Noul Vis American este un model pentru o societate viitoare, în care oamenii trăiesc în scopul consolidării conexiunii dintre ei, înțelegând că din relațiile umane bune, este descoperită esența vieții – plină de căldură, bucurie și încredere. Dacă societatea americană lucrează în această direcție, fiecare rezident se va simți ca o mamă iubitoare și încurajatoare, pe de o parte, și pe de altă parte ca un membru prețuit al familiei. Noul vis american nu se va baza pe bogăția noastră, ci pe calitatea relațiilor noastre umane. Aceasta este cu adevărat o lume de vis, din care nici americanii, nici restul lumii nu vor dori să se trezească.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: