“Ce a învățat lumea din pandemia de coronavirus?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: “Ce a învățat lumea din pandemia de coronavirus?

Lumea încă învață din pandemia de coronavirus o lecție grea despre cât de mult depindem unul de celălalt.

Ne-a arătat cât de mult depinde sănătatea noastră de ceilalți oameni care mențin igiena personală și condițiile de distanțare socială

De asemenea, ne-a arătat cât de mult avem nevoie unii de alții și cȃt ne dorim unii pe alții, atunci când ne confruntăm cu condiții de ședere acasă prelungită, și cȃt de insuficient echipată este economia noastră pentru a face față unei astfel de situații.

Mulți oameni s-au trezit fără loc de muncă, fără afaceri și nu văd niciun viitor în faţă, pe de o parte, iar pe de altă parte, o elită financiară continuă să profite de miliarde, în detrimentul unor astfel de oameni.

Sper că lumea va continua să învețe din această pandemie, întrucât cred că există încă multe alte lucruri pe care societatea încă nu le-a realizat.

De exemplu, am fi înțelepți să învăţăm că definiția noastră pentru succes are nevoie de revizuire.

În loc să echivalăm bogăția cu succesul, așa cum am făcut până astăzi, va trebui să începem să echivalăm cu succesul, contribuția pozitivă la societate.

Putem observa unele semne ale unei astfel de mișcări în timpul pandemiei, în lauda pe care o primesc lucrătorii din domeniul sănătății pentru eforturile lor de a ajuta numărul deseori imposibil de gestionat, al cazurilor de coronavirus.

Cu toate acestea, trebuie să interiorizăm în continuare această redefinire a succesului, întrucât conexiunile noastre sociale, angajamentele de viață, munca și valorile sociale provin din ea: Nu există nimic de succes în a avea succes individual și bogăţie în detrimentul altora. Succesul constă în crearea unei societăți conectate pozitiv, în care membrii acesteia își asumă responsabilitatea și se îngrijesc unii de alții, contribuie la bunăstarea celorlalţi și promovează reciproc nevoia concentrării fiecăruia asupra beneficiului altora în locul beneficiului individual.

Lumea învață despre nevoia de a fi mai atenți cu toții, întrucât toți depindem unul de celălalt. Cu toate acestea, cred că un „impuls” suplimentar din partea noastră, de a sădi în continuare această înțelegere, va servi pentru a ne adapta mai bine la strȃnsa interdependență și interconectare, pe care ni le-a dezvăluit era coronavirusului.

Poza de mai sus de Alec Favale pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: