Cheia de la lacăt

De obicei, nu comunicăm prin proprietăți similare ci exact acolo unde suntem opuși unul altuia. Așa sunt conectate piesele de puzzle: există o crestătură într-una, există exact aceeași proeminență în cealaltă iar apoi fiecare intră în cealaltă atașând minusul la plus și plusul la minus. Doar în această formă este posibilă conexiunea.

Prin urmare, unde văd un minus într-un prieten, vin acolo cu plusul meu. Și unde văd un plus într-un prieten, ar trebui să-mi văd minusul. Se dovedește că este un lucru bun faptul că Creatorul trezește în noi calități opuse. Nu trebuie să le schimbați; trebuie doar să cereți tuturor să le conecteze. Acesta este singurul lucru care lipsește și nu trebuie să schimbați pe nimeni.

Lăsați toate plusurile și minusurile să se adune unul în altul ca o cheie într-o încuietoare. Va deveni o forță vitală pentru noi. Vom putea înțelege ce este conexiunea, ce este un electron, un proton, un neutron și alte particule.

Există mai mult de patru sute de particule diferite într-un atom. De ce sunt atât de multe? Nu este suficient doar plus și minus? Nu, nu este suficient. În jurul lor trebuie să existe multe alte particule cu tot felul de proprietăți pentru a susține combinația de argumente pro și contra și a le aduce împreună într-un singur atom.

Din aceasta, vom înțelege ceea ce fizicienilor le lipsește încă pentru a înțelege cum funcționează materia.

Ne ridicăm deasupra înțelegerii și sentimentului noastru, deoarece principalul lucru este conexiunea, așa cum se spune: „Iubirea va acoperi toate păcatle”. Un prieten are un minus, eu am un plus, sau invers, el are un surplus și eu am o deficiență, indiferent de ce fel, principalul lucru este că există iubire, că suntem uniți într-un scop comun, că ne străduim pentru Creator care va domni între noi.

În interior, există un minus comun unul împotriva celuilalt, dar în exterior, Creatorul ne acoperă cu vălul Său, puterea unității.

Nu ar trebui să ne comportăm ca niște copii care taie colțurile puzzle-ului cu foarfeca în speranța că va fi mai ușor de asamblat. Nu se va putea conecta deloc așa. Și nu puteți încerca să forțați piesele greșite ale puzzle-ului, una în cealaltă. Trebuie să înțelegem că toate proprietățile create în noi de Creator sunt corecte sută la sută. Suntem absolut perfecți. Trebuie doar să găsim conexiunea corectă dintre noi și să-i cerem Creatorului să realizeze acest lucru.

Găsim deficiența dintre noi, adică în ceea ce nu ne putem conecta, minusul nostru comun care este faptul că nimeni nu se poate conecta la celălalt. Iar apoi apelăm la ajutorul Creatorului care vine și ne umple cu puterea Sa de dăruire, îl completează pe Malchut cu Bina și apoi totul funcționează.17

Din partea a 2-a a Lecției zilnice de Cabala 9/10/20, „Legea Arvut (garanție reciprocă)”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: