“Cum ar putea fi bine în noua administraţie” (Times Of Israel)

Michael Laitman, în The Times of Israel: “Cum ar putea fi bine în noua administraţie

La prima vedere, se pare că administrația Biden nu va fi altceva decât o veste proastă pentru Israel. Pe de altă parte, ar trebui să ne întrebăm ce este rău și ce este bine pentru Israel. Este clar că administrația lui Biden va fi inundată de critici duri și de cei care urăsc Israelul, inclusiv evrei care vor sluji acolo și inclusiv Obama, care va trage corzile din culise. Aceasta va pune cu adevărat Israelul la încercare. Va trebui să ne gândim cum ne comportăm în țară, între noi și faţă de lume.

Poporul Israel nu se dezvoltă bine atunci când este răsfățat. În acest sens, cred că vremurile grele din viitor ar putea fi o veste bună pentru noi, o șansă de a reflecta asupra scopului nostru aici ca indivizi, ca stat și ca națiune. Este o oportunitate de a ne perfecționa și de a ne cultiva cel mai valoros atu, dacă nu doar singurul: unitatea.

Nu mă îndoiesc că, în cele din urmă, vom trage concluziile corecte și vom deveni ceea ce am fost meniți să fim: un far de unitate, un model de societate care oferă un exemplu de relații de succes, iar oamenii și națiunile vor dori să învețe de la noi. Singurele întrebări sunt cât timp va dura și câtă durere va costa pentru a ajunge la această stare idilică.

Nu putem opri motorul evoluției; el ne presează mai departe pentru a ne aduce împreună și a ne deschide ochii și mințile către adevărul conexiunii noastre. Există o mare fericire și perspective minunate în legătura cu întreaga realitate, dar este nevoie de o cedare a ego-ului individual. Acest lucru este foarte greu de realizat.

Când ego-ul devine încăpăţânat, are nevoie de un „ghiont” din spate. În cazul evreilor, antisemitismul este cel care le amintește că trebuie să se unească. În cazul statului Israel, este vorba atât de antisemiţi, cât și de critici duri. În cele din urmă, acești critici și cei care ne urăsc ne fac un serviciu grozav: ne obligă să restabilim unitatea uitată. Totuși, nu ar fi mai bine dacă ne-am uni sub o presiune mai blândă?

Punctul important este că ne recunoaștem dezbinarea, vitalitatea unității pentru supraviețuirea noastră și că unitatea este exemplul pe care trebuie să-l dăm lumii, de a fi „ca un singur om cu o singură inimă”. Acesta este punctul cheie pe care trebuie să-l amintim și nu se pune problema dacă avem un președinte ales Obama la Casa Albă sau cel mai favorabil lider american din istoria Israelului.

Dacă noi, poporul Israel facem ceea ce trebuie să facem, nu va conta cine ocupă Casa Albă. Dacă ne unim și dăm exemplul potrivit, vom face bine lumii, indiferent de relele intenții externe.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed