“Cum poate cineva să abuzeze un copil?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cum poate cineva să abuzeze un copil?

În ultimele săptămâni, în Israel, au existat mai multe cazuri de copii și bebeluși abuzați de profesorii și îngrijitorii lor de grădiniță. Este un fenomen care a zguduit mulți oameni.

Într-adevăr, cum este posibil să abuzezi de copii și bebeluși fără apărare?

Tora vorbește despre stări și mai rele pe care le-ar putea ajunge omenirea, unde mamele milostive și-ar mânca propriii copii.

Dezvoltarea noastră este marcată de egoismul nostru în continuă creștere, care a devenit exagerat în epoca noastră. Ego-ul, adică dorința de a se bucura în detrimentul celorlalți, a atins proporții atât de mari încât cazurile oribile de abuz asupra copiilor apar din ce în ce mai mult cu cât devenim mai egoiști și detașați unul de celălalt.

Există, totuși, o metodă numită „înțelepciunea Cabalei”, care ne poate învăța cum să construim o societate care funcționează corect, în care învățăm cum funcționează egoismul nostru și cum să ne ridicăm deasupra lui pentru a dezvolta conexiuni pozitive unul cu altul.

Odată cu învățarea și implementarea unei astfel de metode, am putea ajunge într-o stare în care să simțim copiii altora nu numai ca ai noștri, ci chiar mai aproape decât îi simțim pe propriii noștri copii.

De ce ne-am simți așa? Pentru că printr-o atitudine pozitivă unul față de celălalt – și unul față de copiii celuilalt – am deveni apropiați de forța pozitivă a naturii care există în conexiunile noastre. Atitudinile noastre pozitive ne-ar permite să ne conectăm la forța pozitivă care există în natură, iar o astfel de conexiune ne-ar împlini cu o senzație de împlinire mult mai mare decât ceea ce simțim în prezent.

Trebuie să începem să descoperim cum forța pozitivă a naturii locuiește în conexiunile dintre toți oamenii și avem capacitatea de a dezvălui și de a ne conecta la această forță. Făcând acest lucru, putem să simțim iubire față de copiii și bebelușii altora, dincolo de a-i simți chiar ca pe proprii noștri copii.

Tocmai acesta este motivul pentru care înțelepciunea Cabala a fost dezvăluită la scară de masă în epoca noastră: fără înțelepciunea a cum să ne conectăm pozitiv unul cu celălalt, mai presus de impulsurile noastre egoiste, în timp ce ego-urile noastre cresc constant, am ajunge să ne mâncăm de vii.

Bazat pe videoclipul „Cum ar putea cineva să abuzeze un copil sau un bebeluş?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed