Unitatea lumii

La știri (din newsland) Roiurile de lăcuste găsesc cu exactitate drumul prin deșert spre văile verzi unde este mâncare. Dar o creatură, separată de roi, își pierde direcția. Studiind migrația păsărilor din fiecare an, oamenii de știință au crezut că păsările bătrâne și cu experiență le conduceau mișcările.

Dar azi, s-a descoperit că stolurile migratoare nu au niciun lider; deseori, păsări tinere ieșite din ouă vara și care nu au experiență sunt în fruntea stolului.  Totuși, separată de stol, o pasăre nu poate să găsească direcția corectă. Peștii devin și ei mai deștepți când sunt în interiorul bancului lor: un grup de pești alege direcția corectă în timp ce un singur pește nu poate.

Oamenii de știință au compartimentat o colonie de termite în timp ce se construia. Termitele au continuat să lucreze și fiecare pasaj, canal sau spațiu de ventilație, care era despărțit prin compartimente, era perfect conectat cu altul.

Când dau peste un canal de scurgere în timpul migrației, șoarecii și lemingii îl umplu cu trupurile lor, astfel încât ceilalți să-și continue mișcarea. Cei călcați în picioare nu încearcă să scape, formând un pod pentru cei care îi urmează. Instinctul de supraviețuire, cel mai puternic, este suprimat complet.

Nu s-a dovedit că organismele de pe pământ formează o anumiă entitate de ordine, viitoare și superioară; totuși, această ipoteză nu a fost nici respinsă. Avantajul ei de necontestat este că nu nunai că explică voința acestei sau acelei populații, dar oferă și un model al lumii, în care nu există noi sau ei, unde tot ceea ce trăiește este interconectat, interdependent și se completează reciproc în mod armonios.

Comentariul meu: Pentru a dovedi unitatea lumii este necesar să revelăm singura și unica forță care o controlează: Nu este nimeni în afară de El. Știința Cabala revelează acest lucru. Alte științe, bazate pe studiul lumii cu ajutorul unor proprietăți limitate și egoiste, nu sunt capabile să reveleze această unitate.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: