“Viitorul nostru este astăzi” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinViitorul nostru este astăzi

Timpul pe care îl petrecem cu noi înșine este de obicei prilejul unei introspecții profunde. La ce ne gândim când suntem singuri, a fost întrebarea pe care un nou studiu a încercat să o exploreze. Un studiu cuprinzător recent pe această temă a constatat că, atunci când o persoană este singură, el sau ea se gândește la trecut sau la viitor, în timp ce cu un prieten sau chiar cu un grup de oameni, el sau ea este concentrat pe prezent.

O nouă cercetare efectuată de Departamentul de Psihologie de la Universitatea Bar-Ilan din Israel a constatat că avem tendința de a evada în trecut sau de a fantazai despre viitor atunci când suntem singuri. Motivul este simplu: nu avem control asupra mediului nostru. Prin urmare, putem călători în orice moment și să sărim înainte și înapoi între gânduri despre trecut și fantezii despre viitor.

De îndată ce oamenii ne înconjoară, chiar dacă le simțim doar influența asupra noastră, suntem imediat conectați la prezent, la aici și acum. Chiar și fără a spune un cuvânt, oamenii din jurul nostru ridică întrebări fundamentale în interiorul nostru.

Momentul prezent aduce cu el o întrebare profundă despre gustul vieții. Trebuie să te confrunți pe loc cu ceea ce trebuie să faci pentru a-ți schimba viața. Este timpul nostru pentru libera alegere. De aceea, prezentul este cel mai dificil moment și preferăm să rătăcim în trecut sau în viitor.

Este o problemă complexă să perseverezi și să înduri această fracțiune de secundă. Putem reuși dacă ținem cont de scopul creației, care este să descoperim și să ne agăţăm de dătătorul de viață. Descoperim Creatorul, puterea supremă a naturii și absorbim calitățile Sale bune și binefăcătoare.

Prezentul se reînnoiește în fiecare clipă. Prin urmare, avem nevoie de un mediu care să ne ghideze în mod corespunzător, care să ne ajute să clarificăm întrebările esențiale despre viaţă și să nu pierdem o clipă divagând în tărâmurile trecutului sau în ispitele viitorului.

Dacă alegem un mediu bun, care este conștient de scopul creației, avem ocazia să ne confruntăm cu întrebări ca acestea în fiecare moment: Pentru ce trăim? Încotro vrem să mergem? Și cum putem folosi corect momentul prezent?

Dacă renunțăm la stăpânirea momentului prezent, vom continua să fim cufundați în ceea ce a fost sau va fi. Dar dacă urmărim căutarea adevăratului sens al vieții cu toată puterea noastră și folosim libertatea de a ne agăța de Forța Superioară, vom folosi atât trecutul cât și viitorul cu înțelepciune pentru a justifica acțiunile Forței Naturii prin tot ceea ce am parcurs până acum și pentru a câștiga încredere și speranţă în viitor. Deci, de ce ar trebui să ne facem griji pentru ziua de mâine dacă ne bazăm pe Forța Superioară în momentul prezent?

Când dezvoltăm o viziune spirituală asupra realității, nu ne mai percepem viața ca pe un fenomen uman temporar pe pământ, ci ne ridicăm deasupra trecerii timpului; descoperim că timpul există doar pentru ca noi să ne setăm corect butoanele percepţiei.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed