“2021—Între pesimism şi optimism?” (Thrive Global)

Thrive Global a publicat noul meu articol: “2021—Între pesimism şi optimism?

Un semn gigantic de 20 de metri înălțime pentru 2021 a fost plasat în mijlocul Times Square pe 21 decembrie pentru a începe numărătoarea inversă pentru Anul Nou. Semnul va fi aprins la miezul nopții, pe 31 decembrie. Oamenii sunt rugați să facă fotografii cu semnul și să le împărtășească pe rețelele de socializare folosind hashtagul ‘#balldrop’, menținând în continuare liniile directoare de siguranță COVID-19. Unde: New York, Statele Unite ale Americii Când: 21 decembrie 2020 Credit: Niyi Fote / TheNews2 / Cover Images

Un nou an este întotdeauna asociat cu un nou început, mai ales după un an tumultuos, oamenii vor să uite totul. Aceasta este o formă naturală de autoconservare prin care trece omenirea, acționând ca niște copii mici care închid ochii și spun: „Nu ne mai este frică, nu este nimic acolo”. Dimpotrivă, anul pe care l-am lăsat în urmă a fost una dintre lecțiile minunate învățate, deschizând ochii asupra importanței conexiunii dintre noi, pentru a face un nou început al lumii către un viitor bun. Totul depinde de unitatea noastră.

Omenirea este împărțită în două părți – pesimiști și optimiști, înclinat la stânga și înclinat la dreapta, bărbați și femei. Natura a creat o realitate diversă, dar dacă învățăm să ne conectăm unul cu altul, într-un mod reciproc complementar, toate nuanțele și diferenţele se vor contopi frumos. O astfel de fuziune va crea un fel de integritate la care nicio parte nu ar putea ajunge singură.

Vedeți paharul pe jumătate gol sau pe jumătate plin? A fi pesimist sau optimist cu privire la viață este în mare măsură determinat de modul în care funcționează creierul, și este influențat de genele noastre. Dacă este aşa, cum putem construi o abordare echilibrată a tuturor tipurilor de situații care pot apărea?

A fi constant optimist nu este ideal deoarece, de exemplu, dacă nu recunoaștem pericolul inerent într-o anumită situație, am putea avea probleme. Pe de altă parte, nu este bine să fii mereu pesimist. Trebuie să învățăm cum să conectăm aceste două tendințe într-un mod echilibrat, cum ar fi pozitivul și negativul unui sistem electric.

Dacă ar fi să privim în profunzime, am descoperi că în fiecare pesimist există și un pic de optimism și invers. Așa suntem construiți, astfel încât să avem ceva în comun prin care să ne conectăm cumva și să comunicăm cu alții care au calități opuse. Adică, pentru a completa fiecare calitate din partea minus a forțelor de respingere, separare și ură, există o calitate complementară pe partea cu plus, care exprimă unire și iubire. Așa realizăm echilibrul.

Pentru a ne actualiza perspectiva în viață, trebuie să ne conectăm cu diferite tipuri de oameni. Luați în considerare acest lucru: nu numai că avem doi ochi, dar și creierul nostru este împărțit în două. Combinația de contrarii este necesară pentru construirea unui sistem complet de lucru. În ultimii ani această perspectivă a fost internalizată în domeniile științei, tehnologiei și a altor inovații. Cele mai semnificative proiecte necesită un nivel foarte ridicat de integrare.

Studiile arată că persoanele optimiste tind să se concentreze pe progres și creștere, în timp ce pesimiștii sunt preocupați în primul rând de încredere și stabilitate, având grijă să nu întreprindă acțiuni riscante. Combinația corectă a celor două tendințe ne poate duce mai departe într-un mod optim cu încredere și securitate.

Tendințele care sunt inerente în noi de la naștere nu pot fi schimbate, dar ceea ce poate fi modelat și direcționat este modul în care sunt folosite, iar acest lucru este posibil prin conexiunea cu ceilalți. Prin urmare, constanta autocritică sau torturându-ne pentru schimbare este inutilă. Este mult mai bine să vă concentrați asupra dezvoltării relațiilor cu ceilalți, ceea ce duce apoi la atingerea unor noi realizări la un nivel superior. Formarea conexiunilor profunde necesită eforturi, pentru a transcende tendința noastră egoistă naturală de a dori să-i controlăm pe alții, respingerea naturală pe care o avem față de cineva care este diferit de noi.

Într-un sens larg, fiecare societate este alcătuită din elemente diferite și oameni divergenți și, de la an la an, luptele dintre tipurile conflictuale devin mai puternice. Cu toate acestea, lumea globalizată în care trăim este o singură rețea conectată, care ne cuprinde împreună. Într-o astfel de realitate în care devenim din ce în ce mai dependenți unii de alții din necesitate, numai dacă ne completăm reciproc cu garanție reciprocă, putem construi un sistem stabil care să se asigure că umanitatea nu implodează și-și încheie soarta.

Provocarea vremurilor noastre este să învățăm să menținem diferența și unicitatea fiecărui individ, construind în același timp un echilibru între toţi. Un astfel de proces ne va deschide o minte nouă, integrală, complementară, comună, și emoții care vor intra într-o nouă dimensiune a existenței, una care este conectată și frumoasă: ca natura, ca țesătura vieții. Prin urmare, cea mai bună rezoluție de Anul Nou pe care o putem stabili este să ne îndreptăm spre o conexiune mai strânsă unul cu altul.

#newyear

— Publicat pe 1 Ianuarie, 2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed