Rolul instructorilor

Întrebare: Către ce ar trebui un instructor să îşi îndrepte studenţii?

Răspuns: Instructorul trebuie le demonstreze studenţilor un vector al dezvoltării. Evoluţia ne-a făcut pe noi oameni şi ne-a adus la nivelul în care ne preocupăm de întrebarea legată de menirea vieţii. Dar în vârful acestei întrebări filozofice, trebuie să le explicăm copiilor noştri de ce trăiesc în această lume şi aparţin generaţiei în care s-au născut. Fiecare generaţie are misiunea sa unică, are potenţial, posibilităţi şi scopuri. Toate aceste lucruri trebuie să le explicăm adolescenţilor şi tinerilor ca parte din pregătirea lor pentru viaţă, pentru ca ei să le implementeze în mod corect.

Întrebare: Către ce realizări ar trebui instructorul să îşi îndrepte studenţii?

Răspuns: În zilele noastre, cel mai bun lucru pe care îl învaţă un copil este cum să câştige cât mai mulţi bani şi cum să îi dispreţuiască pe alţii. Asta se numeşte „a avea succes în viaţă”.

Pentru a orienta tânăra generaţie către o realizare superioară, trebuie să învăţăm ce aşteaptă natura de la noi. Trăim cu toţii în sistemul naturii şi este imposibil să îi învăţăm pe tineri lucruri care sunt complet irelevante pentru legile naturii. Dacă înţelegem vectorul de evoluţie, vedem către ce să îi îndreptăm pe tineri pentru a evita obstacolele şi piedicile care pot să le strice şi ruineze vieţile. Tineri trebuie să înţeleagă cum ar trebui să fie o societate normală, astfel, ei nu vor face greşeli care îşi au originea într-o opoziţie nefolositoare cu natura.

Dacă instructorii îşi îndreaptă studenţii în direcţia corectă, pot fi numiţi „învăţători”. Într-o anumită măsură, această obligaţie trebuie să fie împărţită între profesorii tuturor materiilor care se ţin la şcoală.

Întrebare: Cu ce este diferită educaţia şcolară cu cea parentală?

Răspuns: Părinţi şi învăţătorii trebuie să se ţină de aceleaşi concepte şi să îi îndrepte pe copii către un singur scop. În esenţă, nu ar trebui să fie diferenţe între părinţi şi învăţători, iar copii nu ar trebuie să îi vadă pe părinţi ca învăţători, şi nici invers. Şcolii, clasele şi învăţătorii ar trebui să fie cât mai apropiate de ceea ce experimentează copiii acasă.

Din emisiunea de pe Kab Tv „O nouă viaţă” din 17.09.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: