Scopul Educatiei

Scopul educatiei este de a explica ca “a-ti iubi aproapele” este o lege comuna a naturii. Doar aceasta formeaza un copil intr-o fiinta umana. Acest lucru are nevoie sa fie reflectat in fiecare materie predata; toate ar trebui sa cuprinda notiunea naturii unificate si guvernarii (“nu exista nimic in afara Lui”) si interconectarea absoluta a tuturor partilor creatiei (“iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”).

Atunci intregul curs va fi bazat si guvernat de singura lege, se va misca intr-o singura directie si exact de aceasta se va lega copilul. Daca e scris ca legea “iubirii aproapelui” e principala “regula din Tora” (adica legea comuna a universului), atunci trebuie sa ne educam copiii conform acestei legi si sa aratam ca tot ce se intampla in lume e definit de aceasta conditie.

Copiii vor prinde aceasta singura lege si atat guvernarea cat si comportamentul lor adecvat, le va fi evident. Cand aratam ca intamplarile cele mai bune si cele mai cumplite din lume se intampla doar pentru a ne dezvalui locul in care trebuie sa indeplinim aceasta lege, copiii vor incepe sa aiba o atitudine diferita, cu un scop clar, fata de realitate.

Cei care doresc sa se corecteze si, prin ei, lumea, se numesc oameni. Astfel ne ridicam de la conditia de animal la cea de om.

Din partea 4 a Lectiei zilnice de Cabala 9/27/10, “Iubirea pentru Creator si Iubirea pentru Fiinta Creata”, “Suflete”.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: