A te conforma nu este deloc un lucru rau

Intrebare: Psihologia materialista dezbate conceptul de conformitate, adica atunci cand o persoana se supune opiniei majoritatii. Psihologii cred ca a te conforma este un lucru rau, în timp ce reversul este bun. Din perspectiva integralitatii, a te conforma este un lucru foarte bun?

Raspuns: In primul rand subordonarea unei persoane fata de societate si mediul inconjurator este o lege a naturii. Cu alte cuvinte, ea nu este in nici un fel – nici adevarata nici falsa, nici buna si nici rea – exista doar indicatiile mediului, pe care le ascult, si la iau parte. Si accept ca atare, ceea ce mediul sustine ca este bun sau rau, corect sau gresit,

Noi ne putem convinge ca ce simtim sarat este de fapt dulce! Daca mediul sustine ca sarea este dulce, in final voi consuma bomboane sarate. Are loc o alterare a parametrilor psihologici care ne schimba complet.

Noi nu putem sustine de asemenea ca este bun sau rau. Noi atestam pur si simplu un fapt. In fond, pot spune ceva despre acceleratie sau caderea libera sau despre alti parametii fizici? Ei exista. Modul in care ne raportam la acestia este altceva. Insa a spune ca cineva este rau si prin urmare trebuie sa se schimbe – acesta este un lucru cu adevarat rau. Scopul nostru este sa aplicam corect legile naturii avand ca obiectiv similaritatea noastra, compatibilitatea si armonia.

Intrebare: Inseamna ca legea psihologico-sociala a conformitatii ne ajuta de fapt sa ne unim?…

Raspuns: Noi putem schimba o persoana cu ajutorul mediului inconjurator. Mass media, societatea si educatia, toate acestea constituie mediul inconjurator. Noi alegem sa influentam selectiv o persoana din afara pentru a o transforma. Acesta este singurul instrument prin care influentam pe cineva.

Din “Lectii Despre Noua Lume” 8, 12/15/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: