A venit timpul pentru legalizarea prostituției ?

Comentariu: În Marea Britanie există aproape 70.000 de prostituate care castiga pana la 2.000 de lire pe săptămână. Membrii Comisiei pentru afaceri interne a Parlamentului Național a propus ca prostituția sa fie legală și prostituatele sa nu fie urmarite sub aspect penal. Ele justifică acest lucru cu afirmația că multe sunt mame singure si sunt femei care au fost forțate sa profeseze prostituția pentru a se hrăni.

Răspuns: Prostituția este cea mai veche profesie, ea a existat în toate timpurile și în toate națiunile. Asa ca nu are rost să luptam cu ea, dar este necesar să o punem într-un cadru mai mult sau mai puțin decent, astfel încât familiile sa nu fie distruse. Unii spun că, dacă prostituția este legalizată, familia nu se va rupe, deoarece o prostituată nu încearcă să „se lege” de om și să-l despartă de soția lui.

Prostituţia nu este cea mai mare problemă a societății. Sexul este o necesitate naturală, care este în mod natural trezit într-o persoană. Nu putem să-l suprimam. De aceea, este important pentru noi sa găsim un preaplin adecvat pentru eliberarea acestei energii sexuale care inhată tinerii și nu-i lasa sa traiasca in mod normal.

Cand hormonii sunt „involburati” în tinerețe, ei nu pot învăța și nu pot interacționa în mod normal între ei. Totul se învârte în jurul sexului. Deci, aș aborda această întrebare cu compasiune și bunătate, cu omenie și aș face posibil, pentru bărbați, tineri și adolescenți, reducerea „presiunii” atunci când este nevoie, dacă nu ar depăși anumite limite și nu ar lua forme urâte.

Astăzi, atât bărbații tineri, cat și femeile, nu se grabesc să se căsătorească. Așa că până când doresc să-si intemeieze o familie, acestia ar trebui să aibă posibilități de a trăi în pace, să se dezvolte, să învețe și să dobândească o profesie, pe scurt, de  a merge în acord cu natura.

Nu-mi pot imagina ce s-ar întâmpla dacă am trăi astăzi în condițiile societății antice, cand oamenii nu au vrut să comunice unul cu celălalt, sa se căsătoreasca sau sa-si faca o familie. La urma urmei, pornind de la varsta de 12-13 ani, hormonii încep să fiarba în ei, astfel că nu înțeleg ce se întâmplă cu ei, atât de mult surprinde inimile și mințile lor.

Așa că cel mai bun lucru este de a găsi legi simple și înțelepte. Este desigur necesar să se explice și sa se arate, practic, că atracția sexuală între oameni și legătura reciprocă corecta trebuie să se bazeze pe înțelegere și respect reciproc, astfel încât persoana sa devina dragă și apropiata de tine, din motive serioase și nu doar pentru ca a avut loc o conexiune sexuală scurtă, care ii conectează cu repulsie.

Este necesar să se faca diferența între sex și conexiunea reciprocă corectă. În orice caz, viața se îndreaptă spre această situație pentru a ne arăta că aceste două fenomene fundamentale din viața noastră nu sunt conectate între ele. Pe de o parte, este iubire, atracție, respect și obisnuinta, iar pe de altă parte, este administrarea nevoilor sexuale.

La fel ca și în cazul cuplurilor mai în vârstă, care au trăit împreună toată viața lor, caracterizate prin obișnuință, înțelegere și dependența reciprocă, aceste lucruri sunt necesare, chiar și la o vârstă fragedă. Asta se datorează faptului că atunci când există mai multe legături între noi, înțelegem dependența care există între noi și  simțim loialitate față de familie și copii. Așa că accentul ar trebui pus în mod specific pe educație. Eu cred că este necesar să se lucreze cu psihologi și experți în probleme de familie. Dar există o nevoie pentru a schimba în mod fundamental relațiile. Numai atunci cooperarea reciprocă între oameni va arata diferit.

Din emisiunea de pe KabTV  „Noutăți cu Michael Laitman” 7/3/16

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed