Accelerarea creșterii personale

Întrebare: Omul poate trece în mod conștient de la un nivel inferior de nevoi la unul superior?

Răspuns: Acest lucru depinde de oamenii din jurul său și de mediul în care preferă să fie.

În principiu, începând cu momentul în care o persoană începe să iasă în evidență din hoarda animalelor, își poate alege mediul. Treptat, schimbându-și mediul înconjurător, se pot deplasa în sus gradele piramidei dorințelor, indiferent de modul în care are loc ascensiunea normală și naturală pe ea.

Întrebare: Credeți că creșterea personală se poate întâmpla numai în mod conștient sau pur și simplu ne dezvăluim potențialul inerent?

Răspuns: Bineînțeles, totul este determinat de soarta unei persoane. Cu toate acestea, în același timp, unei persoane i se oferă posibilitatea de a-și accelera dezvoltarea.

Pe de o parte, creșterea personală este determinată în prealabil. Pe de altă parte, depinde de individ. Cu alte cuvinte, viteza desfășurării potențiale depinde de mediul în care există. 

Baal HaSulam, în articolul „Libertatea”, explică modul în care se poate schimba acest lucru și cum se folosește acest lucru. 

Întrebare: Ce este mai important pentru creșterea personală: potențial, gene sau mediu?

Răspuns: Lucrul fundamental sunt genele. Ei, în cele din urmă, împing persoana să se realizeze pe sine. Apoi vine influența mediului.

Din „Abilități de management” KabTV 25.06.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed