Agentul secret al Creatorului in scoli

Intrebare: Cum ar trebuie sa fie un mediu optim pentru copii?

Raspuns: Un copil intotdeauna va creste ca sa fie asemanator mediului sau. De aceea se spune ca avand grija de mediu ai grija de copilul tau.

Gandeste la moduri in care ii poti influenta si controla mediul indirect, prin jocuri, carti, filme video care contin informatia pe care tu ai ales-o pentru el, dar asta ii va fi prezentata intr-o maniera interesanta. Invata copilul sa se protejeze de rau, influente externe si aratati-i cum sa reziste singuri; dati-i puterea sa isi apere priincipiile. De fapt, sistemul de valori este construit in opozitie cu binele si raul.

De asemenea, educatorul trebuie sa aiba abilitatea sa se coboare la nivelul copilului in asa fel incat copilul sa nu simta ca profesorul e mai mare. Trebuie sa stea cu copii, sa se joace cu ei, sa vorbeasca ca ei. Ar trebui sa invadeze mediul copiilor ca un agent secret si sa lucreze cu ei. Apoi, el va sa isi treaca spiritul lor, si sa ii ridice treptat. De aceea, daca educatorul este mai mare ca ei, ei il vor percepe ca pe mobila din jur.Vor alerga printre picioarele lor, ii vor impinge in asa fel icat adultii sa nu-i mai deranjeze. Ei au lumea lor.

Cu alte cuvinte, totul trebuie sa fie organizat pentru atingerea scopului: dezvoltarea dragostei pentru ceilalti in copii, astfel incat sa ajunga la dragostea pentru Creator prin asta.Aceasta este intentia pe care copii trebuie sa o aiba la inceputul vietii, la sfarsitul fiecarei actiuni. In mod special la aceasta varsta este usor si posibil. Daca implementezi dragostea pentru ceilalti in copilul tau inca de la o varsta frageda, o sa-i  garantezi succesul si siguranta la cel mai inalt nivel al vietii sale.
Din partea a 4a Lectia zilnica de Cabala 10/10/10, “Dragostea pentru Creator si dragostea pentru fiintele create”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: