Alimentaţie dăunătoare și alimentație sănătoasă

Întrebare: Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Carnegie din Statele Unite cred că vegetarianismul și dietele sănătoase sunt dăunătoare mediului.

Ei au efectuat numeroase studii și susțin că consumatorii de fructe, legume, produse lactate cauzează daune mediului, deoarece este un consum de energie și de apă mai mare asociat cu acestea, care poluează atmosfera. În același timp, ei spun că consumul de carne are un efect pozitiv asupra mediului.

Răspuns: Noi credem că hrana vegetariana este mai sănătoasă, dar, de fapt, ne-am schimbat pe noi înșine. Ne-am formatat, astfel încât nu mai este clar ce este bine și ce este rău pentru corpul nostru și pentru mediul natural.

În modul nostru actual de viață, când șapte – opt miliarde de oameni populează pământul, nu putem sa ne străduim să asiguram tuturor alimente sănătoase, normale, naturale. Asta pentru că e imposibil să crească atât de multe alimente naturale, deoarece acum nu putem să hrănim pe nimeni astfel.

În scopul de a cultiva o asemenea cantitate de fructe si legume in felul vechi, am avea nevoie de zece planete echipate cu diferite dispozitive automate. Cu toate acestea, chiar și atunci, ar fi castraveți și roșii în miniatură. Cu alte cuvinte, aceasta nu are sens. Este imposibil să se hrănească un număr imens de oameni în acest fel.

În același timp, trebuie să luăm în considerare faptul că produsele naturale se strica foarte repede, așa că ar trebui să mâncăm conform dezvoltării.

Am avut un prieten care a lucrat la Institutul de agricultură. L-am întrebat odată, „Ce faci? Cu ce o sa ne hrăneşti? „I-am spus in gluma ca am putea juca fotbal cu o roşie care se consuma astăzi, și nimic nu se va întâmpla cu ea, ar fi chiar posibil să fie tăiata într-o salata.

Răspunsul lui a fost: „Da, aspirăm să creştem exact acest tip de tomate pe care le-am putea arunca de perete, și apoi am face ce vrem cu ele.” Ele vor fi crescute în diferite forme, astfel încât să se poată transporta oriunde, să se poată păstra pentru o lungă perioadă de timp, și apoi să faci ce vrei cu ele. Ele încă vor fi gustoase în textură și aromă.

Întrebare: Si despre sănătatea oamenilor?

Răspuns: Oamenii, de asemenea, vor fi semi-sintetici. Totul va fi normal, și nimic nu se va întâmpla pentru că ne-am multiplicat la opt miliarde de oameni pe pământ, și trebuie să furnizam hrană pentru toată lumea, și produsele naturale nu pot fi conservate destul de mult.

Astăzi, putem construi două sere în Negev, care vor alimenta toata Rusia cu diferite tipuri de legume. Putem crește copaci in miniatura, care vor da roade imense, și nu este deloc o problemă. În acest fel, in omenire nu va fi foame, și produsele alimentare nu vor fi stricate, deoarece acestea au fost proiectate în acest fel.

Acest lucru înseamnă că totul va fi bine. Încărcați roșii pe un camion și transportati-le oriunde doriți. Ele nu vor putrezi după două sau trei zile. Atunci le puteți spăla un pic și veti vedea că nu există viermi. Totul este curat, și puteți face o salată. Trebuie să luam asta în serios. Este adevărat că oamenii sunt critici. Sunt de acord cu ei, dar ce putem face dacă trebuie să hrănim opt miliarde de oameni, iar dorința noastră este ca nimănui să nu-i lipseasca nimic.

Întrebare: Deci, care este concluzia?

Răspuns: În primul rând, trebuie să ne asigurăm că toată lumea are tot ce are nevoie: o jumătate de kilogram de roșii, o jumătate de kilogram de castraveți, o jumătate de kilogram de ardei pe zi, 200 de grame de carne, o bucata de pește, precum și un pahar de vin sau suc de struguri. Toată lumea ar trebui să aibă tot ce vrea și totul va fi în stare proaspătă: un măr, o pară, și o felie de pâine bună.

Putem face asta? Este doar datorită chimiei. În caz contrar, nu ar ajunge la consumator, și acesta nu ar putea să păstreze produsele alimentare, sa le ambaleze, și așa mai departe.

În orice caz, trebuie să se aplice stiinta, astfel încât produsele alimentare sa ajungă la oameni în locurile cele mai îndepărtate și nimănui nu i-ar fi foame.

Când ajungeţi la aceasta, cu ajutorul științei, trebuie să vă asigurați că asta cât mai puţin posibil dăunătoare. Pe de altă parte, ce contează dacă este dăunătoare sau nu? În secolul trecut, speranța de viață s-a dublat.

Deci, ce urmează? Sunt oameni care trăiesc o viață normală și care consumă această hrană, mai puţin sănătoasă? Nu contează.

Există dezastre naturel, deci ar trebui să încercăm să înțelegem de la ce provin. Nu văd că vegetarienii sunt mai sănătoşi decat alte persoane. Rabash, profesorul meu, putea cumpăra orice tip de mâncare, și am sugerat că cumpere fructe și legume speciale si un tip special de carne, dar a spus el, „trebuie să mănânc ceea ce mănâncă toata lumea.” Oricât de mult am încercat să-l conving că acest tip de produse alimentare este dăunător, el a refuzat și a spus: „Am nevoie sa consum ceea ce toţi ceilalţi consuma, pentru că eu trăiesc printre ei.”

Întrebare: Concluzia este că, în primul rând, nu există loc pentru a scăpa de aceasta, și în al doilea rând, că oamenii nu vor muri de foame?

Răspuns: Nu, a doua concluzie este pe primul loc. Cel mai important lucru este că oamenii nu vor muri de foame.

Din KabTV „Stiri cu Michael Laitman” 12/16/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: