Antiglobalizarea și o guvernare globală

Întrebare: Globalizarea este chiar un exemplu de unitate în lume, dar cum explici mișcările anti-globalizare? Globalizarea implică, de asemenea, crearea unui guvern mondial, guvern care este respins de mulţi?

Răspuns: Ideea este că definiţia globalizării este percepută de mulţi în moduri diferite. Prin asta mă refer la conectarea forţată a lumii şi la inevitabila interdependenţă a tuturor. Acest lucru nu este exprimat încă,  în fiecare aspect a vieţii. Sunt anumite domenii în care este exprimată şi sunt domenii în care interdependenţa şi globalizarea este mai puţin evidentă, dar creşte în fiecare zi. Natura avansează înspre integrare şi este un proces inevitabil. Trebuie să vedem ce se întâmplă în natură şi să nu ne uităm la ceea ce este plăcut de oameni sau ce se bazează pe interesele lor personale.

Lumea devine globală, în ciuda dorinţelor noastre. Noi suntem egoişti şi nu simţim deloc o dorință în acest sens. Astăzi vedem deja că noi nu putem conduce lumea, natura. Oamenii acceptă posibilitatea unui război. Există neputinţă, lipsă de putere şi oamenilor le lipsesc instrumentele să stăpâneasdă aceaste lucruri. Suntem cu toţii într-o reţea şi acest lucru este exprimat mult mai puternic azi. Apropo, sunt multe cercetări pe această temă. Eu sper ca eforturile noastre interioare vor trezi lumea prin această reţea colectivă şi ei vor simţi şi vor înţelege că noi suntem conectaţi reciproc în asemenea măsură încât nimeni nu se poate simţi bine dacă altcineva se simte rău. Nu este niciun loc unde să fugim. Este ca şi într-o familie: Daca există o problemă cu cineva din familie, este problema ta, pentru că tu eşti conectat cu fiecare! Aşa ne vom simţi toţi fără să ţinem cont de distanţe sau altceva.

Acesta este un sentiment care vine gradual şi va fi simţit de toată lumea. Ne poate conduce la mari probleme în lume din moment ce sunt mulţi care se opun globalizării.

„Hai să ne separăm!” Fiecare dintre noi are pornirea să se mute într-un loc îndepărtat cum ar fi Alaska şi să trăiască acolo în pace. „Nu contează cât de mult trăiesc, vreau să trăiesc în linişte. De ce trebuie să mă gândesc la această globalizare cât este ziua de lungă?” Deci sunt diferite mişcări protecţioniste, din instinctul guvernelor de a se apăra pe ele însele; vedem ce se întâmplă în Europa: să ne separăm sau să nu ne separăm? Nu vom fi capabili să ne separăm. Nu putem!

În urmă cu câteva lun,i când am mers la o convenţie în Italia, am avut o întâlnire cu un reprezentant al UE- Am vorbit o oră şi jumătate. Ei au înţeles foarte bine că nu trebuie să se separe, că suntem toţi conectaţi şi că nu este nici măcar vorba de banci sau de alianţe militare. Azi pur şi simplu nu vei fi capabil să te separi. Poţi să izolezi o ţară oarecare, dar în acest mod o vei distruge. Deci globalizarea este deja un fapt.

Ce putem face cu asta?

Umanitatea nu are instrumente de a face faţă acestei situaţii. Este posibil să faci faţă globalizării dacă și  tu însuţi eşti global, dacă ai un simţ global, o conştiinţă globală, o abordare globală. Trebuie să devii integral la modul intern şi să simţi acest sistem întreg analog, general, mai aproape. Cu toate astea noi nu facem acest lucru în interior, din moment ce suntem egoişti. Când te ridici deasupra egoului tău, începi să simţi cu acest sistem integral analog, în care totul este mutual conectat, operează.

Imaginează-ţi o mare familie de 20 de oameni, imaginează-ţi cum poţi să-ţi rezolvi problemele într-o asemenea familie. Aşa cum ţii seama de fiecare pentru a rezolva problemele familiei, trebuie să iei în considerare toate problemele din lume şi să le rezolvi astăzi. Cum să facem asta?

Dorinţa de separare e mare; ni se pare că ne-ar elibera de multe dureri de cap, dar este deja imposibil să ne separăm.

Înţelepciunea Cabala vorbeşte despre posibilitatea unui război mondial care să forţeze oamenii prin calea suferinţei să înţeleagă faptul că lumea este globală şi integrală şi noi trebuie să rezolvăm aceste lucruri diferit. Dar cum? Prin ridicarea deasupra egoului, acesta este noul nivel de dezvoltare. Natura, împreună cu noi, a atins acest nivel de dezvoltare, nivelul egoistic animal şi trebuie să dezvolte nivelul „uman”. Nu este o parte a naturii încă. Nivelul „uman” este mai mare decât nivelul „animal” din noi. Acesta trebuie să-l dezvoltăm prin noi înşine şi ca să facem acest lucru ni s-a dat liber arbitru.

Cât priveşte un guvern global, este încă imposibil să-l instaurăm. Vedem cum liderii europeni au renunţat la această idee şi nu se mai gândesc la ea. Este posibil să instaurăm o conducere globală doar prin oamenii care s-au ridicat deasupra egoului şi care simt şi înţeleg acest sistem. Daca acest lucru nu se întâmplă, atunci vom vedea aceleaşi lucruri care s-au întâmplat în Regimul Sovietic (URSS).

Nici nu este de ajuns pentru guvernul global să fie făcut din oameni care s-au ridicat deasupra egoului. Pe cine vor conduce ei? Cine îi va asculta? Până una alta toţi ceilalţi sunt egoişti.

Deci, prima dată trebuie să avem de-a face cu educaţia integrală. Trebuie să educăm oamenii, să îi conducem la un astfel de nivel în care ei să înceapă să înţeleagă că nu este de ales şi că trebuie să se ridice deasupra lor. Trebuie să ne gândim că toată lumea trebuie să aibe acelaşi standard rezonabil de viaţă şi că tot restul trebuie să fie investit în conectare. Dacă nu viaţa ne va forţa, sau ne putem educa în acest mod. Deci problema este doar educaţia integrală.

Din Convenţia de la Novosibirsk 7/12/2012, Lecţia 2

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: