Apusul Marii Civilizații Europene, partea întâi

Întrebare: Europa trece prin vremuri dificile : criza economică, problema refugiaților, răspândirea Islamului și reapariția fascismului și nazismului, iar toate aceste probleme au un efect foarte rapid de bulgare de zăpadă.

Cu toate acestea, Europa a avut o mare contribuție la dezvoltarea omenirii, probabil mai mare decât toate celelalte continente. Care este motivul pentru care o astfel de civilizație avansata s-a dezvoltat în Europa ?

Răspuns: Civilizația antică a apărut în Orientul Mijlociu, în vechiul Babilon, Persia. Dar apoi totul s-a mutat în Europa, în Grecia antică și Roma, care a construit civilizația europeană.

Din Grecia în Europa a venit știința și filozofia, pe care oamenii de știință greci au primit-o de la evrei în perioada Primului Templu, până la distrugerea celui de al doilea Templu, timp de o mie de ani înaintea erei noastre. oameni de știință și filosofii europeni au scris ei înșiși despre asta.

Romanii au dat sistemul social care a dezvoltat Europa. La urma urmei, când Imperiul Roman era la apogeul prosperității și a puterii sale, Europa era total barbară. Dacă romanii nu cucereau Europa, înglobând-o toată, până la frontierele de nord și mai jos, e greu de spus ce s-ar fi întâmplat cu civilizația europeană.

Romanii au dat Europei un sistem de stat ; au făcut și pavat drumuri. In Talmud scrie că, atunci când a căzut Iudeea, Imperiul Roman a preluat puterea și înțelepciunea ei și s-a ridicat peste ea. În cele din urmă, totul a plecat de la Israel, de la distrugerea suferita de poporul evreu. Cunoașterea spirituală a poporului lui Israel, realizarea lor și puterea spirituală, au fost zdrobite și doar firimituri saracacioase au fost lăsate in urma.

Poporul lui Israel nu a știut cum să le folosească, deoarece acestea nu au fost create pentru a construi ceva în această lume materială, ci numai pentru lucrarea spirituală. Romanii au adoptat aceste cunoștințe și le-au folosit pentru a construi viața materială în țările europene.

Campaniile lui Alexandru cel Mare au contribuit in mod real la transmiterea metodei moderne, științifice si a descoperit public metoda existenței întregii lumi. Acesta a fost scopul cuceririlor sale.

În plus, creștinismul a fost un mare ajutor în răspândirea influenței romane asupra Europei. Acesta a fost adoptat de la evrei și a crescut, fundamentandu-se pe ramasitele care au fost lăsate după distrugerea celui de al doilea Templu. Primii crestini erau evreii care au transformat creștinismul într-o nouă religie, după distrugerea celui de-al doilea Templu.

Creștinismul a obligat adepții săi să dezvolte această religie, să o răspândească în continuare și sa adăuge noi suflete la ea. Aceasta este ceea ce a inspirat Roma antica sa cucerească Europa, aducând știința, filozofia și religia acolo.

Înainte de aceasta, barbarii se închinau spiritelor care locuiau in Europa. Creștinismul le-a dat un sistem și cărți. Arta a început să se dezvolte, deoarece oamenii erau analfabeți și desenele au fost necesare pentru a le explica această idee.

Religiile si filozofii au înflorit pe ruinele Templului evreiesc din cauza imposibilității de a continua ideea spirituală care a căzut și s-a spulberat. Întreaga civilizație europeană a crescut de la câteva firmituri care au rămas din înțelepciunea ascunsă pe care evreii au avut-o.

Din emisiunea de pe KabTV  „Viata Noua nr. 762 din 8/18/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed