Ar trebui să luăm inițiativa

Întrebare: Înțelepciunea Cabalei a folosit patru limbi de-a lungul istoriei: limbajul Bibliei, limbajul Halachei (Legii evreiești), limba Haggadah și limbajul Cabalei. Putem spune că limba educației integrale este a cincea limbă nouă pe care o folosim pentru a comunica cu lumea?

Răspuns: Nu, este mai mult ca limbajul Cabalei, adaptat pentru „copii.” Este așa pentru că  vorbim cu oamenii despre dragoste, conexiune, ascultare, despre forța colectivă a dăruirii care este revelată în conexiunea dintre noi. Această forță este dezvăluită de la un nivel superior și locuiește printre noi, la fel ca înțelepciunea pentru mase. Noi explicăm psihologia educației integrale folosind terminologia de astăzi în spatele căreia nu există altceva decat înțelepciunea Cabalei: Sfirot, Partzufim, lumi, urcari si coborari, conexiune reciprocă, Reshimot (amintiri), etc.

Întrebare: Dacă în trecut obișnuia să-mi fie suficient să studiez înțelepciunea Cabalei și să mă conectez cu prietenii și cu grupul, trebuie, de asemenea, să studiez acest stil de limbă cabalistică astăzi?

Răspuns: Da. Este unicitatea educației integrale. În mod asemănător explicăm copiilor și adulților aceleași lucruri în moduri diferite. Legătura cu lumea trece printr-un alt nivel de comunicare și noi trebuie să-l învățăm.

Este Lumina care Reformează cea care corectează pe toată lumea. Ea nu vine la mase dacă noi nu participăm în proces. Dacă lumea începe să se conecteze independent, va accelera ritmul avansării pe calea suferinței.

De exemplu, dacă Europa începe să întărească uniunea de care are atâta nevoie astăzi, va conduce la regimurile naziste și comunele locale care abuzează pe alții. Dar dacă vom lucra la unitatea Europei, atunci va lua o formă spirituală, conform regulii „iubește-ți prietenul ca pe tine însuți.” De aceea, noi nu trebuie să dăm timp lumii pentru a începe conexiunea egoistă. Numai dacă vom iniția procesul conexiunii dintre ei, vom conduce la un rezultat pozitiv.

Întrebare: Cum putem face asta?

Răspuns: Folosind mass-media, prin intermediul grupurilor noastre, și în special prin rețeaua generală care ne conectează pe noi toți ” dincolo de spațiu”. Prin ea, vom influența oamenii și ei vor începe să înțeleagă că noi avem metoda corecției și nimeni altcineva.

De fapt, acceptarea educației integrale este criteriul după care o persoană este gata pentru a fi corectată. Aceasta este împlinirea înțelepciunii Cabalei, așa cum se spune în articolele „Matan Tora” (Dăruirea Torei) și „Arvut” (Garanția reciprocă). Deci, rolul nostru este de a deveni profesori, o „împărăție de preoți și un neam sfânt” în ceea ce privește națiunile lumii. Acesta este de fapt câmpul în care vom efectua acțiunile noastre externe -„un câmp binecuvântat de către Creator.”

Din partea a 4-a a Lecției zilnice de Cabala 03/6/13, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: