“Are totul o origine?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Are totul o origine?

Totul vine din natură, care este o calitate care funcționează numai într-o direcție: de dăruire și iubire. Cei care au descoperit natura ca o forță de dăruire și iubire au numit-o și „Creatorul”.

Suntem creați într-o formă opusă Creatorului. În timp ce Creatorul este o calitate a dăruirii și a iubirii, noi suntem făcuți dintr-o calitate prin care primim doar pentru beneficiul personal. Astfel, percepem totul printr-un filtru care indică dacă și cum vom beneficia noi înşine. Acest filtru egoist care ne face să calculăm în mod constant beneficiul personal față de beneficiul altora și al naturii, care este calitatea Creatorului, este cauza fiecărei nenorociri și dureri ale noastre.

Prin urmare, pentru a descoperi forța care rezidă în originea noastră, Creatorul, avem nevoie de ajutorul ei pentru a inversa intenția noastră de la a fi în mod constant direcționată spre noi înşine la a fi țintită spre beneficiul altora și al naturii, adică o direcție similară calității Creatorul — una a dăruirii și a iubirii.

Dorința noastră de a primi numai pentru beneficiul personal ne-a fost dată de la Creator pentru că El dorește ca noi să primim absolut totul, dar cu condiția să ne raportăm la Creator în tot ceea ce primim, adică să avem intenția către ceilalți și Creator, ca Creatorul care are intenția către noi. Odată ce ajungem la o astfel de inversare a intenției noastre – de la primire la dăruire – atunci intrăm în echivalența de formă cu Creatorul și descoperim scopul final pentru care am fost creați cu toții: o existență a eternității și perfecțiunii prin intenția de a dărui și de a iubi deasupra dorințelor noastre înnăscute de a primi.

Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed