Atingerea Luminii din intuneric

Intrebare: Care este principiul de atingere a Luminii din intuneric?

Raspuns: Atingerea Luminii vine din intunericul din care se ridica. Lumina este caliatea de daruire si intunericul este realizarea dorintelor nostre de natura egoista. (Itron Ohr Mi Toch Hosheh – Lumina este evaluata in relatie cu intunericul)

Exista o gluma despre un rus modern, care arata prietenilor o bricheta pe care a cumparat-o de la un magazin special cu trei mii de dolari. Celalalt exclama: „ Asta-i nimic! Am cumparat de dupa colt o bricheta asemanatoare cu sase mii de dolari!”

Placerea nu este evaluata in functie de obiect, ci in fuctie de modul in care il evaluezi. Cand cumperi ceva de la un magazin de specialitate sau cand il obtii cu mare dificultate, ai o mare placere. Cu cat parintii investesc mai mult in copilul lor, cu atat il iubesc mai mult. Stim ca cu cat era  mai greu de obtinut un lucru in trecut, cu atat era mai pretios si mai placut sa ne amintim de el.

Asta deoarece simtim dorinta (Kli – vasele) mai mult decat Lumina, si facem evaluari in ceea ce priveste implinirea, bazate pe dorinta. Cu cat este mai mare dorinta si suferinta cu atat mai puternica este implinirea. De aceea, trebuie sa intelegem ca, atunci cand a fost acumulata suficienta suferinta prin eforturile noastre, vom merita sa simtim izbavirea de cele rele.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: