Barbarismul in lumea modernă

Întrebare: Cand spuneti ca omul se comporta ca un „barbar”, poate puteti sa ne dati un exemplu ca sa fie clar cum se manifesta barbarismul in zilele noastre.

Raspuns : Barbar este faptul ca noi ,fara rusine, ne folosim de egoismul nostru. Ne place sa ne mandrim cu asemenea lucruri neimportante cum sunt bogatia ,controlul, respectul. Nu ne intereseaza nivelul cultural al omului, nu bogatia interioara al lui, nu scopul sau spiritual, toate astea si-au pierdut definitiv importanta, cultura a murit inainte de jumatate de secol sau poate chiar mai mult, cele 2 razboaie mondiale au ingropat-o. Noi presupunem, ca este un exemplu bun pentru generatia care a crescut, caci tocmai omul care poate sa inconvoaie si sa supuna sub el alti oameni castiga respect. Caci respectul este tot o subjugare, exact ca banii si puterea.

Deci cele trei „valori” le-am ridicat la nivelul de valori absolute, iar omul traieste pentru ele. Reiese ca scopul vietii este ajungerea la cele trei scopuri, daca se pot numi asa .

Din discutia nr, 38 despre educatia integrala 08.07.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed