Bărbatul și femeia – magnetismul dintre ei, partea 2

Întrebare: Ce determină dorințele omului ? Bărbați diferiți plac femei diferite, iar femei diferite plac bărbați diferiți. De ce se întâmplă asta ?

Răspuns: Este mai puțin aparent în animale, deoarece acestea simt exact ceea ce le este mai convenabil. Masculul alege femela cea mai sănătoasă, capabilă să dea naștere unor urmași sănătoși. Iar femela, de asemenea, alege parteneraul pe aceleași principii : cel mai puternic și cel mai sănătos, care poate procreea puii cei mai sănătoși și viguroși și poate proteja familia.

De fapt, oamenii, în mod inconștient, sunt ghidați de aceleași principii. Și chiar dacă ni se pare că lucrurile nu stau așa și ne ascundem în spatele cuvintelor frumoase, atracția dintre noi însă se bazează în mare parte doar pe asta.

Și, din moment ce sunt toate cele patru nivele în fiecare creatură : mineral, vegetal, animal și uman, toți oamenii sunt împărţiţi în patru tipuri conform caracterului lor : sangvin, flegmatic, coleric și melancolic. Divizarea asta influențează, de asemenea, alegerea partenerilor.

În societatea umană, această alegere este influenţată de mulți factori : educație, obiceiuri și apartenență la o anumită națiune și cultură. Și, prin urmare, dorința naturală indigena a omului este în mare măsură deghizată. Dacă eliminăm toate influenţele externe, fiecare va alege un partener pe care corpul îl alege și care se potrivește caracterului sau.

Un partener potrivit este cineva care mă completează. Asta înseamnă că mă simt bine împreună cu partenerul. La urmă urmei, va trebui să trăim împreună pentru o lungă perioadă de timp, spre deosebire de animale care se întâlnesc doar pentru o scurtă periodă de timp pentru a procrea.

Un bărbat și o femeie construiesc o familie pentru a-și petrece viața împreună, ceea ce include totul : educație, cultură, muncă, construirea unei case, creșterea copiilor și nepoților. Ne leagă în asemenea forme de conexiune încât nu ne alegem partenerul în conformitate cu chemarea internă naturală și cu cea a instinctelor naturale.

Urmăm opiniile general acceptate, standardele și modelele care variază în fiecare generație. De-a lungul istoriei umanității, idealul de frumusețe feminină era femeia micuță și cu forme. Astăzi, din contra, toată lumea caută femeile înalte și slabe. Acestea sunt calități externe, dar s-au schimbat și cerințele interne pentru o femeie.

În trecut, femeia trebuia doar să aibă grijă de casă, să gătească, să facă curat, să aibă grijă de copii. Astăzi sunt importante educația ei, profesia, gradul de cultură, statutul social și abilitățile ei de a se integra în societate. Aceste cerințe s-au schimbat dramatic în ultimul secol.

Iar acestea nu sunt naturale, deoarece deși suntem cu toții diferiți, suntem măsurați cu aceleași criterii. Prin urmare, alegerea funcționează diferit pentru  fiecare, în functie de cât de aproape sau departe suntem. Fiecare persoană este boagată intern și are propria stare, opinii unice și puncte de vedere asupra lucrurilor. Suntem conduși către un cadru foarte îngust și convertiți într-o masă omogenă.

În fiecare clasă de la școală, din 15 fetițe, cinci sunt apreciate, iar restul sunt văzute ca cetățeni de mână a doua, deoarece nu se conformează standardelor și modei. Asta nu se întâmpla în trecut.

Nu existau standarde așa de stricte și fiecare era evaluat în funcție de dorințele inimii sale. Unora le plăceau femeile mai rubensiene, altora le plăceau cele mai slăbuțe, unii le plăceau pe cele înalte și alții pe cele scunde, în funcție de programul intern al fiecăruia. De asemenea, un bărbat simte o atracţie faţă de o femeie care îi amintește de mama sa, adică este asemănătoare ei.

Dar astăzi societatea este atât de legată de standardele acceptate general încât nu mai este posibil că cineva să-și conștientizeze corect aspirațiile naturale interne. Iar asta este la baza tuturor problemelor societății, deoarece oamenii se întâlnesc, se căsătoresc, au copii și apoi realizează că dorințelor lor interne nu se potrivesc. Acționăm în funcție de modelele care ne sunt impuse de societate și prin urmare ajungem în final să fim nefericiți.

Din emisiunea de pe Kab TV „O viaţă nouă” din 05.06.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed