„Care este definiția altruismului?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: „Care este definiția altruismului?”

Altruismul este opusul egoismului, iar egoismul este egocentrism sau dorința de a te bucura în detrimentul celorlalți.

Altruismul este deci, dăruirea de la sine către ceilalți, la ceea ce este în afara noastră – umanitate și natură.

Egoismul este o direcție spre interior – o dorință de a primi – iar altruismul este o direcție spre exterior – o dorință de a dărui.

După definirea altruismului apare întrebarea: Cum pot ființele umane să devină cu adevărat altruiste?

A deveni altruist necesită participarea la un mediu social și educațional suportiv în care putem învăța cum funcționează natura în mod altruist și exersăm cum să gândim și să acționăm similar cu natura, împreună cu ceilalți.

Implementarea autentică a atitudinilor altruiste într-un anumit mediu trezește forțe care locuiesc în natură și care ne pot insufla o percepție și senzație altruistă a realității. Adică, influențându-ne în mod regulat unii pe alții într-o anumită configurație socială cu măreția și importanța altruismului – cum este o calitate bazată pe natură și cum devenind altruiști poate rezolva toate problemele și ne poate conduce la o viață mult mai fericită și mai sigură – apoi ne putem inversa de la a fi egoiști în mod natural, la a dobândi o a doua natură altruistă.

Am deveni apoi ființe cu gânduri, dorințe, acțiuni, intenții și obiective orientate spre exterior – opuse sistemului nostru actual de operare egoist orientat spre interior.

Ceea ce precede participarea în procesul de transformare ,egoist-la-altruist, este o concluzie la care umanitatea ajunge din ce în ce mai mult: înțelegerea naturii noastre egoiste care nu duce la rezultate pozitive și realizarea nevoii unei treceri la altruism, acele forțe altruiste care ne-ar putea asigura securitatea supraviețuirii noastre, cu atât mai mult, ne poate revigora, energiza și îmbunătăți viața.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: