“Care este rădăcina depresiei?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care este rădăcina depresiei?

Depresia este înrădăcinată în natura noastră, care este o dorință de a ne bucura.

Dacă ne împlinim dorința de a ne bucura cu o împlinire potrivită, atunci ne simțim bine. Dar dacă nu-i dăm dorinței de a ne bucura ceea ce își dorește, atunci începe să ne mănânce de vii și numim acest sentiment „depresie”.

În cele din urmă, soluția pentru depresie este în găsirea unei modalități de a ne aduce dorința de a ne bucura de împlinire care este constantă și în creștere.

Aceasta este ceea ce ne învață înțelepciunea Cabala: cum putem primi ceea ce ne va face să ne simțim mereu mai bine. Este o simțire ca nici una experimentată în lumea noastră. Gândiți-vă că vă este foame și apoi veți putea mânca cât doriți din mâncarea preferată și în plus, plăcerea de la mâncare împreună cu foamea, continuă să crească cu cât mănânci mai mult.

Pentru a ne împlini pe deplin, avem nevoie de o nouă împlinire care să se extindă de la aceeași rădăcină cu depresia noastră, dorința noastră goală și care poate deveni astfel pe deplin compatibilă cu acea dorință.

Bazat pe videoclipul „ Cauzele şi Soluţia pentru Depresie [in 2 Minute]” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Fotografie de Damir Samatkulov pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed