“Care este rădăcina spirituală a circumciziei?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care este rădăcina spirituală a circumciziei?

Rădăcina spirituală a circumciziei este dorința de a tăia legăturile cu egoismul nostru.

Egoismul este dorința de a se bucura în detrimentul celorlalți și al naturii, iar cei care doresc să se detașeze de ea o fac pentru a se conecta cu Creatorul, calitatea iubirii, dăruirii și conexiunii – forța pozitivă a naturii – opus egoismului. .

Egoismul ne împiedică să simțim Creatorul. El locuiește în inima noastră, adică în dorințele din spatele gândurilor și comportamentelor noastre. Ca atare, este scris: „Taie deci împrejur prepuțul inimii tale” (Deuteronom 10:16). Egoul uman crește în mod constant în interiorul nostru și, la un anumit punct al dezvoltării noastre, ne trezim spiritual, recunoaștem ego-ul ca o calitate rea, poziționată împotriva unei forțe pozitive a iubirii, dăruirii și conexiunii și ajungem la o stare numită „circumcizie”, în care simțim nevoia să scăpăm de ego. Rămânem atunci doar cu intenții pozitive față de ceilalți, ceea ce este revelarea lumii spirituale superioare. Putem simți apoi viața spirituală a iubirii, dăruirii și conexiunii cu toată lumea până la punctul de a-l iubi pe Creator, forța divină și binevoitoare care guvernează și umple realitatea.

Bazat pe videoclipul „Care este rădăcina spirituală a circumciziei?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed