„Care este semnificația celei mai vechi inscripții recent găsite în ebraică, care este plină de blesteme?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care este semnificația celei mai vechi inscripții recent găsite în ebraică, care este plină de blesteme?

Cercetătorii au descoperit recent ceea ce unii experți susțin a fi cea mai veche inscripție ebraică găsită vreodată de acum cel puțin 3.200 de ani. Interesant este că este plină de blesteme, ceea ce arată că națiunea de atunci era puternică și dezvoltată, capabilă de rău și care avea și credință într-o forță superioară.

Chiar dacă această credință este exprimată într-un mod în care să ne putem întoarce la forța superioară și să-i cerem să ne ajute să facem ceva rău aproapelui nostru, există o semnificație în luarea în considerare a forței superioare. Astăzi ne blestemăm unii pe alții. Pe atunci, am apelat la o forță superioară, iar astăzi apelăm la avocați și instanțe. Deci, care epocă este cea mai dezvoltată?

Putem vedea astfel ura subiacentă în ființele umane, într-o eră îndreptată spre forța superioară, iar într-o altă eră îndreptată către noi înșine. De cea mai mare importanță aici este recunoașterea faptului că progresul nostru către viitor luminos depinde de transformarea urii în iubire.

Ura este un atu. Putem inversa ura în iubire, întunericul în lumină și putem transforma conexiunile noastre negative în unele pozitive. Mai mult, avem nevoie de revelarea forței negative pentru a o inversa în pozitiv.

De aceea subliniez inscripția blestemului ebraic care arată că eram o națiune mare și puternică. Depășind răul din noi, am avut un potențial extraordinar de a face bine în lume. Acest lucru este relevant pentru noi astăzi: să trezim această înclinație astăzi și să continuăm numai în direcția bună.

„Iubirea acoperă toate crimele” este formula pentru a lăsa forța superioară să ne umple viața cu o abundență de împliniri. Mai întâi dezvăluim ura, așa cum forța superioară ne dezvăluie adevărata noastră natură. Încercăm apoi să ne apropiem unul de celălalt și să ne convingem unul pe altul că, în afară de a apela la forța superioară – pentru ca aceasta să ne îndrepte de la ură la iubire – nu avem nevoie de nimic altceva. Iar forța superioară este capabilă să inverseze ura în iubire, deoarece iubirea este calitatea ei.

Bazat pe videoclipul „Cabalistul răspunde la recent descoperita inscripție în ebraică, veche de 3.200 de ani” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed