„Care sunt abilitățile necesare pentru studenții din secolul XXI și viitorii lideri?” (Quora)

Michael Laitman, in Quora: „Care sunt abilitățile necesare pentru studenții din secolul 21 și viitorii lideri?

Viitorii lideri vor trebui să știe cum să unească oamenii mai presus de diferențele și diviziunile lor. Desigur, acest lucru nu înseamnă utilizarea forței împotriva voinței oamenilor, așa cum s-a făcut în trecut. În schimb, vom avea nevoie de lideri care vor căuta să unească absolut pe toată lumea.

Importanța primordială a unirii tuturor oamenilor este greu de înțeles, deoarece trăim în prezent în scenarii „noi versus ei”. Cu toate acestea, odată cu dezvoltarea ulterioară, va trebui să atingem noi culmi ale înțelegerii asupra modului în care natura funcționează în interiorul și în afara noastră și, făcând acest lucru, să realizăm cum să ne ridicăm deasupra naturii umane și să intrăm în legătură pozitivă cu ceilalți.

Conexiunea noastră pozitivă unul cu celălalt ne va armoniza cu calitatea perfect conectată și altruistă a naturii, iar prin atingerea echilibrului cu natura, vom experimenta un tip cu totul nou de viață – fericire, sănătate, încredere și siguranță, pe care nu le putem în prezent imagina.

Viitorii lideri vor trebui să fie echipați cu cunoștințe, înțelepciune și experiență pentru a se ridica deasupra naturii lor egoiste, pentru a se conecta pozitiv cu ceilalți, precum și a capacității de a-i îndruma pe alții să facă același lucru.

Ei trebuie să perceapă și să simtă forma altruistă și integrală a naturii, scopul și valoarea ei, să înțeleagă procesul prin care trece umanitatea și momentul în care am ajuns în dezvoltarea umană: că a sosit timpul ca noi oamenii să ne echilibrăm cu natura, unindu-ne deasupra diferențor și diviziunilor.

Viitorii lideri ar trebui să fie experimentați pe căile care îi pot îndruma pe oameni să se unească deasupra pulsiunilor lor divizorii și să știe cum să atragă forța necesară pentru a ajuta procesul conexiunii cu ceilalți deasupra ego-ului viclean al omului.

În afară de nevoile de supraviețuire de bază, natura umană este egoistă, o dorință de a se bucura în detrimentul altora, în timp ce, dimpotrivă, natura din jur este altruistă, operând pentru a lega totul și pe toți împreună. Prin urmare, în legăturile noastre, va trebui să ne inversăm natura de la egoista la altruista și, procedând astfel, vom semăna cu interconectarea și interdependența naturii înconjurătoare.

Viitorii lideri vor trebui astfel să fie în măsură să-i îndrume pe oameni să treacă de la transformarea egoistă la altruistă, de la cea care uraste la iubitoare și de la divizorie la conectată pozitiv. Mai mult decat atat, de vreme ce se vor ridica deasupra ego-ului uman în legătură pozitivă cu ceilalți și vor proiecta altruismul, îngrijorarea, considerația și responsabilitatea față de ceilalți, atunci ar deveni preocupați și de întreaga umanitate, nu numai de propria țară, regiune, oraș , sau alte grupări pe care le conduc direct. Ingrijindu-se ca omenirea în ansamblu sa se uneasca deasupra diferențelor și diviziunilor sale și plasând propria lor zonă de responsabilitate directă în cadrul anvelopei mai largi a conexiunii perfecte a umanității – cum ar fi modul în care funcționează celulele și organele în organismele lor gazdă – atunci lumea va fi pe cale sa descopere perfecțiunea care decurge din intrarea noastră în echilibru cu natura.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: