“Ce este o ființă umană pe deplin realizată?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce este o ființă umană pe deplin realizată?

O ființă umană pe deplin realizată este cea care se dezvoltă și atinge gradul numit „uman” prin eforturile sale.

Există patru grade în natură: mineral, vegetal, animal și uman.

Viaţa în care ne-am născut și am crescut nu este încă la nivelul uman pe deplin realizat. În dorințele, gândurile și comportamentele noastre înnăscute ne aflăm între natură la nivel mineral, vegetal și animal și natura la nivel uman.

Ce este un om, în sensul cel mai deplin al termenului? În ebraică, cuvântul pentru „om” este „Adam”, care provine de la cuvântul „similar” („Domeh”), din expresia „asemănător cu cel mai înalt” („Domeh le Elyon”). Adică, a fi uman înseamnă a obține asemănarea cu forța superioară.

Cum putem atinge asemănarea cu acea forță? Se poate realiza prin conexiunea pozitivă unul cu altul, până la un punct în care relaționăm unul cu celălalt, așa cum o face această forță: din iubire absolută și dăruire.

În timp ce nivelurile mineral, vegetatl și animal ale naturii au câteva exemple despre modul în care funcționează dintr-o conexiune altruistă funcţională, în rândul umanității. nu avem astfel de exemple De ce? Pentru că trebuie să dezvoltăm acest nou grad de realizare deplină a noastră ca ființe umane prin propriile noastre eforturi. Făcând acest lucru, ne va conduce la revelarea forței superioare care ne-a creat și ne susține.

Bazat pe videoclipul „Ce este o ființă umană pe deplin realizată?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed