Ce înseamnă ”gândesc, deci exist?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora:  Ce înseamnă gândesc, deci exist?”

Universul nostru este un gând. Lumea noastră este un gând. Trăim în gând.

Percepția noastră se dezvoltă în mod constant, iar cu cât se transformă mai mult, cu atât mai multe schimbări observăm în lume.

Este foarte semnificativ să observăm că ne putem controla gândirea. De ce este atât de semnificativ? Pentru că prin controlul gândurilor noastre, putem crea un anumit tip de lume în care să trăim.

La suprafață, gândurile noastre par involuntare. Totuși, dacă acordăm mai multă atenție, vom vedea că acestea apar ca rezultat al influențelor mediului asupra noastră.

Noi înșine ne imaginăm tot felul de viziuni, sunete, mirosuri, gusturi și sentimente; avem gânduri și idei introduse de mediul nostru.

La ceea ce proiectează mediul, ne gândim într-un fel sau altul.

Prin urmare, ar fi înțelept să fim atenți cu ce și cu cine ne înconjurăm, din moment ce gândurile noastre pozitive sau negative — și astfel, lumea — vor fi influențate de tipurile de inputuri pe care le primim de la mediu.

Influențele pozitive ar înfățișa exemple de comunicare unificatoare și valori ale responsabilității și considerației reciproce:

Oameni care discută problemele și ajung la rezoluțiile că unitatea este mai importantă decât opiniile lor conflictuale, chiar dacă fiecare se simte aderat la opinia sa diferită.

Artă, divertisment, mass-media și evenimente care promovează valori de responsabilitate și considerație reciprocă.

Mesajele divizate de astăzi care umplu mass-media răspândesc o serie de gânduri dezbinătoare în societate, iar aceste influențe și gânduri negative ne oferă o imagine a lumii în care vedem ura abundând tot mai mult în societate. De asemenea, cei care transmit mesaje divizate în toată mass-media cred că le servește făcând acest lucru, dar dimpotrivă, acționează atât în detrimentul lor, cât și al societății.

Am ajuns la un moment major de tranziție în istorie, în care experimentăm criza pe de o parte – atitudini polarizatoare care distrug societatea – în timp ce, pe de altă parte, simțim din ce în ce mai mult efectele negative ale vieții divizate.

În plus, astăzi avem mijloacele de a ne uni deasupra separării: să implementăm o metodă de conexiune care are capacitatea de a ne asigura mijloacele de existență pentru generații, precum și de a ne ridica la o formă complet nouă de percepție și senzație a lumii noastre. Cu alte cuvinte, pentru a simți că trăim într-o lume perfectă, trebuie doar să ne dăm seama cum să ne unim deasupra pornirilor noastre divizate și există o metodă disponibilă care poate debloca această revoluție în atitudinea și percepția umană.

Un aspect central al acestei metode este influența mediului. Prin preluarea controlului asupra mediului nostru – alegerea genurilor de influențe sociale, media și educaționale pe care le absorbim – ne putem ghida gândurile spre crearea unei societăți perfect unificate, care „face clic” în echilibru cu interconectarea naturii și, procedând astfel, experimentăm o armonie totală.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: