“Ce nu poate șterge Alzheimer” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCe nu poate șterge Alzheimer

O femeie în vȃrstă, slăbită și stinsă, stă aproape lipsită de viață într-un scaun cu rotile; în timp ce sunete din Lacul Lebedelor lui Ceaikovski încep să se audă pe fundal, ea se îndreaptă brusc, se trezește din uitare, iar mâinile ei dansează la unison perfect cu muzica, în timp ce ea își amintește coregrafia de parcă ar sta pe o scenă uriașă în fața a mii de ochi strălucitori.

Și de unde absorbim spiritul? Din conexiunea dintre ființele umane. În tendința de a ne conecta cu ceilalți, se deschide în noi un canal pentru a absorbi forțe din aceasta, pentru a primi „aerul” spiritual.

Această femeie este Marta Gonzalez și a dansat pe marile scene ale lumii când era prima balerină a unei companii de balet din New York, pe care a fondat-o în anii 1960. Dar de mulți ani suferă de boala Alzheimer. Într-un videoclip postat recent pe internet, am putut sa o vedem hipnotizată de sunete blânde, într-un moment de magie, și care îi stârnesc memoria și mișcările corpului.

Muzica aici, este marginală, este doar un mijloc. În ea spiritul, energia vieții, admirația interioară, au strălucit și au iradiat din ea. În cazul Martei, esența vieții era împăturită și închisă într-o memorie subțire, iar o melodie a scos-o la lumină din nou.

Spiritul este forța care se află între lumea fizică și cea spirituală și este cea care ridică omul de la o stare la alta, îl ridică de la un nivel la următorul nivel. În vremurile noastre, spiritul uman are o importanță absolută, mai ales că omenirea se confruntă cu perioade dificile de epidemii, boli și foamete. Problemele pământești sunt temporare, dar spiritul este etern, se răspândește în întregul univers, detașat de limitările timpului, mișcării și spațiului. Este o forță spirituală cea care înalţă omul.

Și de unde absorbim spiritul? Din conexiunea dintre ființele umane. În tendința de a ne conecta cu ceilalți, se deschide în noi un canal pentru a absorbi forțe din aceasta, pentru a primi „aerul” spiritual.

La fel ca Marta, chiar și atunci când nu era conștientă de aceasta, prin faptul că a acționat pentru a-i încuraja pe ceilalți, pentru a-și ridica spiritul prin spectacolele ei, ea însăși a primit o mare trezire spirituală, care a emanat din interior și a evocat emoție în cei din jur. Prin unitatea noastră putem genera, de asemenea, acel efect ondulant și etern pe scena mare numită viață.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed