Cea Mai Buna Educatie Este Aceea Care Pregateste Sudentul In Vederea Devenirii ca OM

there-are-no-creatures-on-other-planets

Intrebare: Ce este Lumina care reformeaza, in educatia copiilor?

Raspunsul meu: Lumina de reformare este Forta Superioara, forta intelepciunii care vine de la profesor si influenteaza studentul care intreaba: „Ce este?”

Lumina de reformare este un efect al gradului superior asupra celui inferior, prin influenta fortei (personalitatii) si statutului, nu a cunostintelor. Cand cel inferior echivaleaza calitatile sale, cu ale celui din partea Superioara , el scoate la iveala ceea ce este in Superior. De aceea, o adevarata educatie consta in a furniza copiilor situatii de abordare a problemei. Prin discutii, rezolvare de probleme si depasirea obstacolelor prin caile proprii de solutionare, ei vor ajunge la cunostinte, in cele din urma, pe cont propriu.
Se pare, ca forma de invatamant, credibila este cea prin intermediul discutiilor. Scolile vechi foloseau exact aceasta metoda. Rabinul Akiva se inconjura sambata de studenti si discutau impreuna diverse teme.

Alte natiuni, de asemenea utilizau stabilirea unui loc special, in care oamenii veneau pentru a discuta diverse probleme. Veneau si plecau liber, pentru a-i asculta pe altii, sau sa-si exprime opiniile proprii. Multumita discutiilor si liberulului schimb de opinii, o persoana era inclusa in societate. Aceasta forma de invatamant a caracterizat multe culturi; chiar cuvantul „scoala”, tradus din greaca veche, inseamna „timp liber” – timp petrecut bine.

Aici se afla esenta scolii: o persoana se duce acolo pentru a participa intr-o atmosfera placuta, benefica dezvoltarii lui /ei. In schimb, noi indopam capul copiilor cu cunostinte seci, reziduale, care sunt in detrimentul lor. Ei nu pot suporta o astfel de educatie. In primul rand, o persoana neimplicata in propriul studiu este mai degraba un robot umplut cu date. In al doilea rand, el nu e intr-o forma „umana”. Iar aceasta, conform gandirii lui Aristotel si Platon, aduce mari prejudicii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed