Cele Bune se răspândesc ca un virus bun

Întrebare: HaTovim, Cele Bune, de la Kabbalah La’am, deja a fost recunoscută pe scară largă. Sute de voluntari protejează grădinițele în întregul Israel, în scopul de a restabili sentimentul de securitate și de calm la copii și părinți, în mijlocul valului de teroare cu care ne confruntăm.

Mii de oameni deja au răspuns la această inițiativă și au exprimat disponibilitatea de a participa la ea.

În plus, mai mult de un milion de oameni au aflat despre Cele Bune pe Facebook, iar vestea se răspândește rapid ca un virus bun. Cum poate o rază de lumină să se răspândească dintr-o dată în întreaga societate, care este complet divizată?

Răspuns: Această inițiativă aduce forța superioară în sistem, deoarece provine din iubire, iar iubirea este forța superioară.

Ea aduce legăturile dintre oameni la viață, și se simte ca o energie spirituală vitală a sfințeniei. Aceasta sfințenie este dragoste, conexiune, apreciere (lipsă de judecată) reciprocă, și dorința non-egoistă de a face ca toată lumea să se simtă bine.

Totul depinde de amabilitate, de bunele relații și de legătura între noi. În cazul în care întreaga națiune a Israelului se va alătura unor astfel de activități de întrajutorare reciprocă, nu am pune doar capăt acestei Intifade, dar, de asemenea, s-ar ajunge la pace deplină cu vecinii noștri.

Trebuie să vedem conflictul cu statele arabe și cu arabii care locuiesc în Israel ca o diviziune între evrei și ca un exemplu de conflict interior. Acesta este singurul motiv, și Tora ne spune despre el. Dacă ați citit corect, ați înțeles că numai prin corectarea legăturilor dintre evrei se pot corecta, de asemenea, legăturile dintre evrei și arabi.

Toate cărțile sfinte vorbesc în primul rând despre dragostea pentru alții, și această iubire ar trebui să fie în primul rând printre membrii poporul lui Israel. Aceasta este condiția prealabilă pentru corectarea noastră. Dacă vom începe să o îndeplinim unul față de altul, am simți imediat cum toate forțele răului din lume se calmează.

Şi asta pentru că noi le producem prin diviziunea și prin relațiile rele dintre noi. O atitudine pozitivă a unuia faţă de altul, pe de altă parte, este un remediu pentru toate problemele și va duce la o lume a păcii și a liniștii. Pur și simplu funcționează.

Tora vorbește doar despre relațiile din națiunea lui Israel. Dacă am corecta relațiile noastre în favoarea binelui, el (Israelul) ar afecta întreaga lume, care s-ar alinia cu el. La urma urmei, „Israel” înseamnă „Li Rosh” (cap), iar restul lumii este trupul, și tot ce este în cap se extinde în tot corpul. Aceasta este legea sistemului spiritual.

Și astfel totul depinde de națiunea israeliană care determină starea intregii lumi. Acesta este motivul pentru care popoarele lumii vin la Israel pentru toate necazurile lor, iar aceste acuzații sunt justificate. Întreaga Tora demonstrează că starea întregii lumi este determinată de relațiile dintre evrei.

Noi ar trebui să integrăm ceea ce spune Tora și ceea ce popoarele lumii ne spun, și să decidem că este timpul pentru a începe corectarea noastră. Tot ce trebuie să facem este să atingem iubirea în interiorul poporului lui Israel. Dragostea lui Israel este conectată la iubirea ființelor create, care este conectată la iubirea Creatorului.

Din Programul Radio Israelian 103FM 10/18/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed