“Cel ales: Israelul se poate baza doar pe el însuși” (Newsmax)

Articolul meu pe Newsmax: “Cel ales: Israelul se poate baza doar pe el însuși

 man wearing israel's national flags on his head on israel's 73rd independence day

Controlul talibanilor asupra Afganistanului și criza diplomatică dintre Polonia și Israel, după o nouă lege poloneză care va limita pretențiile supraviețuitorilor Holocaustului asupra proprietăților confiscate în timpul celui de-al Doilea război mondial, sunt două evenimente internaționale majore care au ridicat îngrijorări cu privire la repercusiuni pentru Israel. O concluzie este clară: nu avem la cine să apelăm, așa că vom putea naviga în aceste ape tumultuoase numai dacă ne unim între noi și rămânem puternici pe plan intern.

Israelul nu ar trebui să considere preluarea puterii de către talibani în Afganistan ca o amenințare care ne vizează în mod special. Sunt suniți și vor să șteargă șiiții la fel de mult ca și noi, așa că nivelul de ură față de noi este același ca și față de alte grupuri din regiune.

Cu toate acestea, trebuie să ne facem griji cu privire la mesajul pe care îl trimite America cu plecarea sa din Afganistan. Aceasta demonstrează cât de volatilă ar putea deveni gestionarea afacerilor lor externe.

După cum am spus de multe ori, sub administrația lui Biden nu avem pe cine să ne bazăm. Nu are nicio dorință să se ocupe de Israel și nu se află în curtea noastră, așa că va fi gata să ne vândă într-o clipă.

Trebuie să ne dăm seama că statul Israel intră încet într-o situație în care nu are cui să se adreseze. Îi pierdem pe cei pe care îi numeam prieteni – Rusia, America, toată lumea. Devenim din ce în ce mai izolați pe arena internațională, vulnerabili împotriva dușmanilor noștri, fără ca vreun aliat adevărat să ne asigure spatele.

Cine știe cel mai bine acest fapt? Polonezii.

Ei înțeleg deja că suntem neajutorați să susținem cererile de despăgubire din partea acestora pentru familiile ale căror proprietăți au fost furate în timpul ocupației naziste și sub comunism, așa cum a fost confirmat de recenta aprobare poloneză a unei legi care limitează aceste retrocedări.

Lumea așteaptă de mult momentul în care Israelul va fi încolțit și singur, o dorință înrădăcinată în antisemitism. Deși am asistat în repetate rânduri la cât de repede fiecare ne întoarce spatele dacă se prezintă o oportunitate, preferăm fie să o ignorăm, fie să privim în altă direcție, gândind că soarta noastră va depinde de alte națiuni.

Israelul trebuie să facă doar un singur lucru: să fie coeziv în interior. Realizând acest lucru, ne-am întări și ne vom asigura succesul.

Dacă ne unim, vom câștiga. În caz contrar, vom experimenta alte probleme care amintesc de cele pe care le-am trăit în trecut și de-a lungul istoriei noastre dureroase.

Atât timp cât suntem percepuți ca fiind slabi și divizați, vom fi ușor învinși într-o mare de dușmani. Dar dacă ne străduim să creștem unitatea în interior, atunci Israelul va naviga lin înainte și va ajunge la un port sigur, o destinație bună și calmă.

În încercarea noastră de a forța unitatea între noi, evocăm o puternică putere de conectare, o forță supremă de iubire și dăruire care va acoperi toate diferențele dintre noi, indiferent de cât de profunde sunt. O astfel de forță este singurul partener care ne va proteja de toate amenințările cu care ne confruntăm.

Cu alte cuvinte, nu ne putem baza pe nimeni pentru a ne rezolva problemele sau pentru a ne apăra, deoarece ajutorul nu va apărea. Dacă vrem să vedem o schimbare pozitivă pentru Israel, ar trebui să începem să lucrăm spre o transformare substanțială în noi înșine, către relații reciproce mai calde. Aceasta este singura noastră garanție pentru un viitor bun.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed