Cheile vieţii pe care noi le transmitem copiilor noştri

Este obligaţia unui adult sa înveţe un copil şi să-i dea toata pregatirea necesara pentru viaţa de adult, în timpul copilăriei. Şi acelaşi lucru se întâmplă în lumea spirituală: Nivelul superior oferă nivelului inferior toate „cheile”, toate mijloacele pentru a continua să se construiască.

Nivelul inferior doar trebuie să inteleaga toate aceste lucruri şi să facă o alegere liberă in a continua. Nu este nimic altceva de făcut, doar acest lucru. Toate forţele sunt deja la dispoziţia noastră.

Prin urmare, starea mica (Katnut) este considerata fundamentala, în timp ce marea stare (Gadlut) este o adaugare, care uneori  apare şi uneori dispare, în funcţie de eforturile depuse de cel inferior. Dar el deţine întotdeauna starea mica, care serveşte ca o fundaţie bună, sănătoasă pentru a crea urmatoarea stare mai mare, care este nouă de fiecare dată.

Prin urmare, gradul mic, numit Hafetz Hesed (cel care doreşte milă), teama de Creator, nivelul Bina, „maiestrie”, sau credinţă, este ceea ce trebuie să fie transmis starii următoare, de la taţi la fii , de la nivelul superior al scării spirituale la nivelul inferior.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala, 08 /11//11, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: