Cine perturbă conexiunea integrală în natură?

Baal HaSulam, “Libertatea”: Se merită să acorzi ceva timp pentru a înțelege un lucru așa important, adică cum existăm în lume ca ființe cu un “sine”, unde fiecare din noi se consideră pe sine ca o entitate unică, care acționează singur, independent de forțele exterioare, străine și necunoscute și în ce această ființă – sinele – devine revelată nouă.

Noi trebuie să facem eforturi mari și să petrecem foarte mult timp pentru a înțelege unde trăim, ce ne afectează și ce putem face cu noi înșine. Întâi noi trebuie să ne ocupăm de această problemă și apoi cum să o rezolvăm.

Este adevărat că este o conexiune generală printre toate elementele realității din fața noastră, care se supune după legea cauzalității, prin calea cauzei și efectului, mergând înainte. Și așa cum este întregul, la fel este fiecare obiect pentru el însuși, adică fiecare creatură din lume din cele patru tipuri: mineral, vegetal, animal și vorbitor – se supune legii cauzalității prin calea cauză și efect.

Noi suntem într-un sistem care se dezvoltă în conformitate cu legea cauzei și efectului, o lege clară și precisă, exact la fel ca toate legile naturii. Noi trebuie să le învățăm și să le observăm și să încercăm să vedem cum să le implementăm în practică pentru a ne asemăna cu ele.

Prin învățarea și explorarea legilor naturii noi începem să înțelegem că suntem complet opuși față de ele. Prin revelarea legilor naturii noi vedem că este o interdependență absolută a tuturor componentelor diferite din sistem. Nivelele naturii mineral, vegetal și animal sunt absolut legate între ele. Deși ar putea să ni se pară că este o luptă între ele și distrugere reciprocă, de fapt este interdependență armonioasă între ele.

Despre asta ar trebui să vorbim, să discutăm și să înțelegem, însă asta este situația. Este o conexiune precisă, clară, integrală între toate părțile naturii. Doar omul trece dincolo de acest cadru cu egoismul său.

Motivul pentru care noi suntem o excepție de la natura integrală este egoul nostru. Acesta este motivul pentru care noi face orice vrem. Vrem noi înșine să ne controlăm viețile. Cum ar trebui ne slăbim “sinele” astfel încât pe nivelul nostru uman, noi de asemenea vom exista absolut integral ca toată natura? Asta este întrebarea pe care noi trebuie să o punem și să o analizăm.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei” 11/17/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: