Cine va sprijini pe cine?

Intrebare: Atunci cand o persoana trece prin stari neplacute, noi recomandam sa se conecteze la grup si sa isi rezolve acolo problema, prin conectarea integrala cu ceilalti. Ce recomandam femeilor in aceasta situatie?

Raspuns: Instructorii barbati, care invata grupurile de femei, trebuie sa observe aceste lucruri si sa ajute femeile. Mai multi barbati trebuie sa lucreze cu starile femeilor si nu doar un singur barbat. Mai mult, lucrul constant cu grupul conduce femeile la depasirea acestor stari.

Intrebare: Ce anume vreti sa spuneti cand afirmati ca instructorii barbati trebuie sa lucreze cu femeile?

Raspuns: Sa acorde suport, sa explice lucrurile, sa vorbeasca individual cu acestea.

Atunci cand mai multi barbati vad ca o femeie se afla intr-o situatie dificila  trebuie sa lucram cu femeile chiar daca acest lucru se intampla foarte rar ; femeile de obicei depasesc ele insele aceste stari; ceea ce este mult mai greu pentru barbati.

Cel putin doi instructori trebuie sa vorbeasca cu acea femeie. Si daca sotul si sotia studiaza in grupuri separate, atunci aducandu-i impreuna la studiu noi putem influenta sotia prin intermediul sotului si invers.

Intrebare: Ce inseamna a „influenta”?

Raspuns: De exemplu suport, daca barbatul a esuat sau a devenit mai slab in dezvoltarea sa integrala.

Intrebare: Si invers? Cum putem influenta femeia prin barbat?

Raspuns: Acest lucru are loc prin intermediul familiei. Putem spune sotului sa ofere suport sotiei, insa acesta nu trebuie sa ii spuna ca a fost instruit sa faca asta. De obicei sotii hotarasc ceea ce tine de relatia lor. Oricum, noi sfatuim unul dintre parteneri cum sa ii acorde celuilalt importanta avansarii integrale, si sa ii arate ca prin aceasta el sau ea devine important in ochii partenerului, si ca el sau ea sunt valorizati.

Din “Discutia asupra Educatiei Integrale” nr.#11, 2/16/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed